El Suprem avala l'ampliació de Mataró Parc

Dóna llum verda al projecte de 30.000 metres més d'establiments

  • Redacció
  • Dissabte, 07 Gener 2017 11:38

Mataró Parc

El Diari Ara d'aquest dissabte es fa ressò en primícia d'una notícia important pel comerç mataroní. El Tribunal Suprem ha avalat l'ampliació de Mataró Parc que Ajuntament i Generalitat havien vetat fins al moment. L'ampliació del centre comercial, propietat de l'empresa General de Galerías Comerciales, està enfangada en la via judicial des de fa més d'un lustre. El projecte de l'operador va topar amb l'oposició d'Urbanisme de la Generalitat, que argumentava que els metres quadrats amb què es volia ampliar –que ja són propietat de l'empresa– no formen part de la trama urbana consolidada del municipi. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va resoldre, davant el recurs de Mataró Parc, a favor de la Generalitat. Ara però el Tribunal Suprem canvia aquesta interpretació per complet.

La sentència de la qual es fa ressò l'Ara afirma que "no pot ser denegada l’autorització per a la seva ampliació o reforma” al Mataró Parc per la seva exclusió de la trama urbana. El tribunal es basa en la legislació europea i en la llei de reactivació econòmica espanyola, a més de criticar la llei catalana en la qual s'emparaven Generalitat, Ajuntament i TSJC per frenar l'ampliació del gran centre comercial mataroní.

Una ampliació anhelada

Mataró Parc va ser inaugurat l'any 2000 i compta amb uns 120.000 metres quadrats,  amb una capacitat de 3100 places d'aparcament, 2100 de les quals són subterrànies. Es calcula que rep uns 20 milions de visitants cada any. La proposta d'ampliació que hi ha sobre la taula contempla 30.000 metres quadrats adjacents a les actuals instal·lacions amb nous establiments.

L'ampliació del centre comercial és una de les apostes més clares de Mataró Parc, que algunes informacions apunten que hauria retirat el seu patrocini a la Festa al Cel –provocant-ne indirectament la seva suspensió– davant l'immobilisme de l'Ajuntament per advocar a favor d'aquesta operació.

Mataró Parc