Finalitzen les obres del carrer de Cuba i la Plaça de les Tereses

El conjunt dels treballs d'urbanització se suma a una campanya de promoció del comerç

  • Text: Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 24 Agost 2015 18:09
Han costat sis mesos i alguns maldecaps als veïns. Les obres de remodelació del carrer de Cuba i els entorns de la Plaça de les Tereses han finalitzat a principis del mes d'agost. El conjunt dels treballs d'urbanització han costat, segons l'Ajuntament, un total de 382.600 euros que han anat a parar a l'empresa Vialitat i Serveis SL, encarregada d'executar les obres. Entre altres coses s'han soterrat les línies elèctriques i les de telefonia. Tot l'enllumenat públic d'aquestes zones han passat a ser amb llum LED.

obres plaça de les tereses i carrer de cuba

Pavimentació i xarxa d'aigua

Les obres han permès pavimentar el carrer de Cuba a un únic nivell i s'ha donat prioritat als vianants anul·lant tot l'aparcament de la via i facilitant l'accés comercial cap al carrer Sant Benet i el carrer Sant Josep. A la Plaça de les Tereses també s'ha pavimentat a un sol nivell i s'ha reorganitzat l'espai destinat a estacionar les motos. A més a més s'han reubicat els contenidors de brossa i s'ha facilitat l'accés dels vianants a la plaça amb una nova vorera entre les rampes de l'aparcament subterrani.
 
Aprofitant els treballs d'urbanització de la part superior d'aquesta zona de la ciutat s'ha executat la millora de la xarxa de clavegueram i de l'aigua potable per part d'Aigües de Mataró. Al carrer de Cuba s'ha renovat tota la xarxa de clavegueram amb la construcció d'un nou col·lector de més de 400 metres de llargària. Pel que fa a la xarxa d'abastament, les antigues canonades d'aigua s'han substituït per tubs de polietilè. Aquesta millora de la xarxa de clavegueram i l'aigua potable es va adjudicar a la mateixa empresa que ha realitzat les obres a la part superior del sòl i han costat un total de 508.845,43 euros.
 
obres plaça de les tereses i carrer de cuba

Més senyalització i promoció del comerç

Aquesta remodelació urbanística pretén impulsar el comerç en aquesta zona i posicionar la ciutat com una destinació comercial. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha previst instal·lar una nova senyalització per facilitar l'accés a l'eix comercial del centre, com ara senyalització per a vianants, direccional i suports d'informació dinàmica. Aquesta campanya té un pressupost de 70.000 euros per a l'Ajuntament de Mataró que se sumen als 30.000 euros de la campanya de comunicació que ja es va iniciar al mes de juny, impulsada per la Direcció de Promoció Econòmica i  que rep el nom "Mataró, quina descoberta!". Aquestes dues campanyes s'emmarquen en el Pla d'Impuls Comercial i en el Pacte pel Comerç 2015-2017 signat per l'Ajuntament i la Unió de Botiguers de Mataró

Els pressupostos totals de les obres de remodelació urbanística i les campanyes de promoció han estat finançats en un 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en un 25 per cent per part de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona i en un altre 25 per cent per part del pressupost municipal.