L’Ajuntament investiga possibles irregularitats en l’adjudicació de pisos de protecció oficial

Entre els casos detectats, l'exgerent de PUMSA hauria adjudicat un pis al seu fill "a dit"

  • Redacció
  • Dilluns, 17 Novembre 2014 11:40

L'Edifici de Vidre

La concessió de pisos de protecció oficial per part de PUMSA es troba aquests dies sota sospita arran d'unes acusacions que situen l'exgerent de l'empresa municipal adjudicant "a dit" un dels pisos al seu propi fill. Aquest no seria l'únic cas, ja que també s'haurien detectat almenys 6 pisos d'aquesta tipologia en règim de lloguer amb irregularitats en el seu procés d'adjudicació.

La veu d'alarma la va donar una extreballadora de l'organisme. Acomiadada arrel de la reestructuració de PUMSA per part del govern actual, la treballadora -una advocada- hauria comunicat els fets per correu electrònic als gerents actuals. A partir de la seva denúncia, els fets es van portar a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament la setmana passada on es va decidir investigar a fons l'assumpte. Així, l'ajuntament ha obert una investigació al voltant d'aquestes possibles adjudicacions fetes entre els anys 2009 i 2013 a persones que, o bé no estaven a la llista única de sol·licitants d’habitatge de lloguer social o no els tocava encara accedir a un pis per la seva posició a la llista d’espera.

El fill de Fernández

Un dels casos que ha transcendit és el de l'antic gerent de l'empresa, César Fernández, que hauria concedit un dels pisos al seu fill. Segons es va explicar en Junta de Portaveus, el fill de Fernández no estava inscrit a la llista d’espera per als habitatges de protecció oficial. Tot i així, hauria rebut un pis de 60 metres quadrats al passatge Fragata de Mataró, a primera línia de mar, per un lloguer d'entre 250 i 300 euros.

El gerent de PUMSA, César Fernández

En el moment de l'adjudicació, Fernández era un dels càrrecs més ben pagats, ja que, tot i amb una retallada de sou del 40%, seguia cobrant 89.000 euros a l'any. Uns mesos després, el gener de 2014, l'exgerent va ser acomiadat en el marc de la reestructuració del grup PUMSA per fer front a l'enorme deute que arrossega.

En declaracions recollides per La Vanguardia, César Fernández segueix defensant que el seu fill estava a la llista d'espera, a més de destacar que tots els contractes "eren fiscalitzats per la Generalitat" i, per tant, el seu fill complia els requisits. Fernández reconeix haver firmat ell el contracte d'adjudicació però puntualitza que "eren els tècnics els que feien tots els tràmits".

Revisió del procés

Segons informa l'ajuntament, arran d'aquestes informacions revisarà totes les adjudicacions de pisos socials que han tingut lloc en els últims quatre anys i la presidenta de PUMSA, Montserrat Rodríguez, ha donat ordres perquè es revisin els controls interns de l’empresa municipal pel que fa al sistema d’adjudicació dels habitatges. D’altra banda, s'ha demanat al secretari municipal un informe que valori les possibles irregularitats i assenyali jurídicament les mesures a emprendre. A més, l’alcalde ha posat els fets en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.