La biblioteca Antoni Comas guanya ex aequo el primer Premi Puig i Cadafalch del Maresme

El projecte mataroní va compartir el guardó amb els habitatges protegits de Can Bisa de Vilassar de Mar

  • Redacció
  • Dilluns, 27 Octubre 2014 11:44

Biblioteca Antoni Comas

La Sala d’actes de Can Palauet va acollir el passat divendres 24 l’acte de lliurament dels guardons i diplomes de la 13a edició dels Premis Puig i Cadafalch i la 4a Mostra d’arquitectura del Maresme.

Premi Puig i Cadafalch

El Consell municipal del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró, que ha actuat com a Jurat de la 13a edició, va acordar per unanimitat deixar deserts els Premis Puig i Cadafalch en les modalitats d’arquitectura i de restauració del patrimoni. Sí que van atorgar el Premi d'Interiorisme, que va anar per la Botiga ENRI de l'avinguda del Perú, dissenyada per l'arquitecte Josep Muñoz Pérez.

Edició maresmenca

Enguany s’ha presentat com a novetat un nou premi: el Premi Puig i Cadafalch del Maresme. Atorgat pel jurat de la Mostra d’Arquitectura del Maresme. El premi té com a finalitat distingir i reconèixer la millor obra de recuperació de patrimoni arquitectònic en l’àmbit de la comarca.

La biblioteca Antoni Comas de Mataró a l'antic Escorxador -obra de M. Dolors Periel Piquer- i els habitatges protegits de Can Bisa de Vilassar de Mar -de MMI Gestió d’Arquitectura i Paisatge- van resultar guanyadors ex aequo d'aquesta primera edició.

Mostra d'Arquitectura del Maresme

Els habitatges protegits de Can Bisa van emportar-se menció, també, en el veredicte de la IV Mostra d’Arquitectura del Maresme. Els 14 habitatges, juntament amb el Centre d'Enoturisme Alta Alella de Soldevila Soldevila Soldevila Arquitectes SLP, van rebre la menció per compartir, a part d’una elevada qualitat arquitectònica, el fet de proposar una arquitectura innovadora que sap reconèixer els valors del territori, de la cultura, i de la identitat local.