Adjudicada la dàrsena de grans eslores del Port

L'empresa Varador 2000 portarà la seva gestió administrativa

  • Redacció
  • Dijous, 02 Octubre 2014 11:40

Ciutat 2014/2015 adjudicació varador mataró

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el director general de l’empresa Varador 2000, Xiqui Mas, van signar dimarts l’acord per impulsar la gestió de la dàrsena del port de Mataró destinada a grans eslores. Aquest projecte dóna valor afegit al sector nàutic català, impulsa el turisme, i crea riquesa i ocupació en el territori.

El procés d’adjudicació de la dàrsena situada a l’interior del moll de ponent del port de Mataró s’ha dut a terme per concurs públic. Així, la concessió administrativa s’ha atorgat a l’empresa Varador 2000, l’única oferta presentada. Aquesta empresa ja ha gestionat l’espai durant els darrers tres anys amb el nom comercial de Mataró Marina Barcelona, mitjançant autorització administrativa. Ara, l’empresa ha de desenvolupar un projecte per crear la dàrsena de grans eslores del futur.

Amb l’acord es manté un espai per a les cinc embarcacions de pesca que tenen com a port base Mataró. Així, la pesca tindrà 30 metres lineals al moll de Ribera i 30 metres més al moll del Varador per amarrar les seves embarcacions. També disposarà d’un espai a l’edifici de serveis, un espai de terra per als estris de pesca, places d’aparcament i l’ús compartit de l’accés i de la rampa.

Aquesta adjudicació s’emmarca dins el procés de renovació de llicències i amarratges del Port de Mataró, que vol reimpulsar-se nàutica i comercialment durant els propis anys, atraient inversions com aquesta.