10 milions d’euros per solucionar l’accés nord de Mataró

Mora celebra la inversió però segueix insistint en què l’autopista sigui gratuïta

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 02 Octubre 2013 13:54

Descongestió nord Mataró

La Generalitat invertirà 10 milions d’euros per millorar la connectivitat de Mataró amb la C-32. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, detalla que la inversió que preveu el Govern passa per resoldre els embussos al nord de la ciutat. En hores punta, afegeix, conflueix en l'accés de Mataró Oest el trànsit de la C-32 que va cap al centre de la ciutat, el centre comercial i l'hospital. El projecte fa dos anys que es treballa i, segons Mora, la solució passa per construir noves sortides i fer una configuració diferent de les actuals rotondes. L'Ajuntament de Mataró, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'empresa concessionària de l'autopista porten dos anys creuant-se propostes per aconseguir resoldre definitivament els problemes de mobilitat al nord de la ciutat. Ara el Govern ha dotat de pressupost el projecte, que s'haurà d'acabar de definir pròximament.

La sortida Mataró Oest, popularment coneguda com la sortida de Mataró Parc, és la que concentra un major volum de trànsit en hores punta. Des d'aquest punt hi ha un dels accessos principals al centre de la ciutat, a través de la Via Europa; l'accés a l'hospital comarcal de Mataró, i també al centre comercial Mataró Parc. L'alcalde, Joan Mora, explica que l'actual accés és "incapaç d'assumir els trànsit" existent. Segons detalla l'alcalde, la solució passa per fer un major nombre de sortides en aquest punt i per una configuració diferent de les rotondes que existeixen actualment a banda i banda de l'autopista. "Serà molt millor del que hi ha ara", augura l'alcalde.

Peatge gratuït el 2021
Mora també valora positivament el fet que l'empresa concessionària de l'autopista hagi decidit abaratir el preu del peatge troncal de la C-32 al Maresme, a Vilassar de Dalt. "És una rebaixa important per als ciutadans que fan diàriament el trajecte Mataró-Barcelona". Segons Mora és bo que Abertis hagi entrat en la dinàmica d'abaratir peatges perquè han vist que "amb peatges més alts és perden usuaris". Tot i això, l'alcalde de Mataró recorda que la comarca del Maresme manté viva la seva reivindicació en matèria de peatges: "L'any 2021 la infraestructura passa a la Generalitat i ha de ser lliure de peatge per als residents". Mora assegura que des del Maresme s'estarà amatent a que no es facin canvis en els compromisos adquirits per la concessionària.