Primer pas per urbanitzar l'antiga Iveco

L’Ajuntament aprova inicialment el projecte d’urbanitzar els terrenys més propers al TCM

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 30 Setembre 2013 10:27

Espai Laia arquera

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització dels terrenys de l’àmbit Iveco-Renfe que estan a tocar del TecnoCampus. En concret, la proposta comprèn l’illa definida per l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, les vies de Renfe, el carrer de Narcís Monturiol i un vial de nova planta. La construcció ocuparà un total de 20.620 m2, i alhora inclourà una porció de sòl de zona verda (9.003 m2), situada al veïnat de Valldeix.
 
El projecte d’urbanització aprovat és el necessari per tal d’executar les obres que tenen a veure amb obrir el nou carrer i urbanitzar tant els vials com els espais lliures destinats a zona verda. Els treballs permetran delimitar la urbanització amb aquells serveis que corresponen a les futures parcel·les residencials i d’equipament. Diversos exemples d’aquest primer pas són la pavimentació de calçades i voreres, la col·locació d’una millorada xarxa de clavegueram que connectarà amb l’existent, la modificació de la xarxa d’aigua, el soterrament de les línies elèctriques, la substitució de la xarxa de telecomunicacions, i l’ampliació de la xarxa de gas per cobrir tota la nova urbanització.

 D’altra banda, es preveu la instal·lació de l’enllumenat públic adaptat a cadascun dels diferents espais i la ubicació de contenidors soterrats per a la recollida dels residus urbans. Quant a la jardineria, es plantaran diferents espècies vegetals, i s’instal·larà un sistema de reg automatitzat. A la façana litoral es donarà continuïtat al Parc de Mar.

El pressupost estimat per a l’execució de les obres és de 2,9 milions d’euros, amb un termini d’execució de 10 mesos aproximadament. Els costos els assumiran els propietaris del sector. Aquest projecte estarà sotmès a informació pública per un període de 30 dies, ja que, abans de l’aprovació definitiva, s’ha d’obtenir el vistiplau de les administracions competents.