Al setembre començaran les obres del Pati del Cafè Nou

L’espai serà obert de dia i tancat de nit i podria acollir actes i concerts

  • Redacció
  • Dijous, 20 Juny 2013 13:27

El Pati del Cafè Nou

La recuperació del Pati del Cafè Nou començarà passat l’estiu, al setembre. Serà llavors quan començaran les obres per reobrir l’espai i donar-li un ús públic pactat entre l’Ajuntament, el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors. El projecte de reurbanització afecta a una superfície total de 2.350 metres quadrats en que s’haurà de desmuntar els coberts, restes d’envelats i estructures ara existents. L’actuació permet obrir un passatge a l’entorn de l’edifici de la Presó que donarà accés a l’espai i comunicarà la Riera i la Muralla de la Presó, pel que l’edifici de l’arquitecte Elies Rogent que enguany celebra els seus 150 anys guanya visibilitat des de tot l’entorn del Pati del Cafè Nou.

La firma del conveni per recuperar el Pati del Cafè Nou

El Pati del Cafè Nou es convertirà en un espai obert a la ciutadania i de nit quedarà tancat tant el propi espai com el nou passatge que s’habilitarà. A banda de l’ús general de la ciutadania, l’Ajuntament preveu que el Pati del Cafè Nou sigui un espai d’activitats com concerts o actuacions. El projecte també preveu desallotjar i tapiar l’edifici del Cafè Nou.

230.000 euros de pressupost
El projecte té un pressupost de 230.000 €, que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona mitjançant el Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015). Abans que comencin els treballs, s’hauran de superar els tràmits d’exposició pública i adjudicació a una empresa constructora. Es preveu que les obres puguin començar al darrer quadrimestre de l’any i que es puguin executar en un termini màxim de 5 mesos.