La zona del Sorrall serà un nou pol de superfícies comercials mitjanes

El nou planejament urbanístic contempla la protecció de la zona dels Garrofers

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 10 Juny 2013 17:27

Sorrall Proposta

El Ple Municipal de juny va servir per aprovar inicialment un projecte urbanístic que canvia de forma substancial el desenvolupament de la zona del Sorrall. El projecte que ara comença la seva tramitació, contempla un aprofitament privat de la zona al voltant del Centre d’Esports homònim de més de 40.000 metres quadrats de superfícies mitjanes especialitzades, edificis de planta baixa i un màxim de dos pisos per a oficines i altres usos terciaris com poden ser hotels o establiments de restauració. El nou Sorrall es presenta com un nou pol d’atracció a Mataró, com l’aposta per dignificar l’entrada a la ciutat des del Vallès Oriental i, alhora, permet protegir la zona verda dels Garrofers, que es connectarà amb la torre de Can Palauet amb un cordó verd. També garanteix l’aparcament al voltant de tota la zona.

Joan Mora va voler revestir d’importància el canvi aprovat al Ple Municipal respecte el Sorrall. “Estem fent d’aquesta zona una aposta que serà atractible per molts operadors, a tocar d’un nou accés a la ciutat i amb un barri de 40.000 persones al costat”, resumia. La regidora d’urbanisme Montserrat Rodríguez va explicar que “l’antic planejament per expropiació era inviable i ara el canviem, descartem habitatge i el sòl es destina a un sector terciari respectuós amb l’ambient, que ens imaginem amb galeries comercials, mitjanes superfícies, un bulevard i una zona de restauració”. Els nous plans per a la zona pretenen convertir-la “en un pol atractiu de ciutat, permeable per a inversions”, segons l’Alcalde. L’evolució de la zona segons el nou pla urbanístic dependrà dels inversors interessats en establir-se en aquesta nova zona.

Nova entrada i aparcaments

La nova ordenació del Sorrall contempla entre els seus objectius dignificar aquesta entrada de la ciutat des del Vallès Oriental. Per aconseguir-ho, es preveu millorar les connexions amb la carretera d’Argentona, la C-60 i la cruïlla de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch amb les rondes. A l’alçada del passeig de Ramon Berenguer III se situen sòls d’equipaments i es preveu un cordó perimetral d’aparcaments davant la nova zona edificada.