Comença la construcció del nou edifici de Via Pública

A finals de juliol van començar les obres de construcció de l’edifici en el que s’ubicaran les dependències de l’Àrea de Via Pública. L’edifici, que està situat a l’extrem oest del Nou Parc Central entre la plaça Granollers i el carrer Pirineus, tindrà una sola planta d’alçada.

Les obres, que estan a càrrec de l’empresa Proinosa, tenen un termini d’execució de 15 mesos i costaran al voltat de 2.974.854 euros.

El projecte inicial del nou edifici ha estat modificat degut a les al·legacions de la Federació d’Associacions de Veïns, l’Associació de Veïns Nova Mataró i el grup municipal IVC. Atenent a les seves peticions, la superfície de l’edifici es va reduir, beneficiant l’entrada a peu al parc des de la plaça Granollers.

Actualment, en el solar on s’aixecarà el dipòsit de la grua, s’està construint l’aparcament públic soterrani del Camí de la Geganta, que tindrà 53 places per a vehicles i 32 per a motos. Aquests dos serveis tindran accessos independents.

El projecte d’obres inclou també la urbanització dels entorns de l’equipament amb l’intenció de que la nova construcció quedi integrada en el Nou Parc Central.

Pròxima inauguració
Gràcies a l’estat de les obres, força abançades, està previst que l’1 de setembre el dipòsit de la grua ja comenci a funcionar des del nou edifici. D’altra banda es preveu que un mes més tard, a l’octubre, l’aparcament públic també obri les seves portes.

Marta Pedrico // Mataró Notícies