L'avantprojecte de la remodelació del Plaça de Cuba vol adaptar l'espai als nous temps amb un aparca

El Mercat de la Plaça de Cuba necessita un nou impuls. Aquesta és una de les conclusions quer se'n poden extreure de l'estudi encarregat per l'’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) que ha desembocat en l’avantprojecte de remodelació del mercat de la plaça de Cuba. Aquest projecte preveu adaptar l'equipament als nous hàbits de consum de la societat per tal d'atreure més gent jove i poder competir directament amb les grans superfícies.
Aquesta proposta de remodelació s'afronta davant la necessitat de modernitzar i adaptar als nous temps un mercat que ha de competir amb la forta competència dels grans supermercats de la ciutat. Per aquest motiu, una de les novetats més destacades és la proposta de crear un aparcament subterrani per facilitar l'accés i millorar la comoditat dels clients de l'històric mercat mataroní construit l'any 1936 en el sí d'una societat molt diferent a l'actual.

Idees de l'avantprojecte
L’avantprojecte presentat preveu conservar l’actual edifici del Mercat, que està catalogat, però millorant-ne l’estructura per adaptar-lo als nous hàbits de consum. Les mesures que es prendrien seria crear-hi un aparcament subterrani de més de 250 places, millorar els accessos i redistribuir els espais. També s'incidirà en actuar en benefici de la confortabilitat per al client construint ascensors, rampes, climatització i fins i tot, afegint-hi algun element nou com podria ser una oferta de restauració o algun altre tipus de botigues diferemts a les qua hi ha ara. Està previst que la remodelació del mercat de la plaça de Cuba tingui un cost aproximat d’1.467.332 euros.
Segons va explicar l'arquitecte que ha responsable del projecte, Josep Llobet, l'edifici de la Plaça de Cuba permet fer-hi una segona planta amb el que es guanyarien un espai de 1.000 m quadrats que es destinarien a instal·lar-hi un supermercat. Els defensors del projecte defensen que aquest supermercat complementaria l'oferta del producte fresc, però no tots els botiguers ho acaben de veure clar.
També està previst que a la vegada que s'adequa i es modernitza l'edifici del mercat, s'impulsi el consum amb iniciatives comercials, nous serveis i mètodes que ajudin a estimular la demanda dels ciutadans.
Pel que fa a la gestió, l'IMPEM vol que els comerciants s’impliquin en la gestió econòmica del centre, i que aquesta passi a ser una societat de capital mixt.

Redacció// Freqüència Iluro