Mataró ja té un carril bici de gairebé un quilòmetre

Des de finals de novembre el carril bici de la ciutat ja fa gairebé un quilòmetre de llargada. A finals del mes passat es van enllestir les obres d’un altre tram de carril bici de 235 metres que transcorre pel Camí del Mig, entre el carrer Josep Montserrat Cuadrada i la plaça Alcalde Serra i Xifra. Aquest últim tram s’afegeix al que ja existia i sumen 980 metres de recorregut ininterromput per a bicicletes.

Aquest tram fa dos metres d’amplada i és bidireccional. Al llarg de gairebé tot el recorregut, les bicicletes circulen per sobre la vorera, excepte un petit tram, que ho fan per la calçada en un carril segregat de la resta de circulació. Aquest circuit està destinat al oci, ja que connecta el nucli urbà amb la Riera d’Argentona, on s’hi poden fer excursions amb bicicleta.

Implantació
A finals del 2001 el RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya) va presentar a l’Ajuntament un "Estudi per a la definició d’un pla director d'una xarxa reservada per a bicicletes a Mataró", que proposava diferents recorreguts per dissenyar un carril bici. El projecte va tenir èxit i es va convertir en un dels objectius de l’Agenda 21 per a una ciutat sostenible. El projecte va materialitzar-se a finals de l’any passat, quan van començar les obres de construcció a la vorera cantó muntanya del camí del Mig, entre la ronda del Cros i el carrer de l'Estadi. Durant el primer semestre de 2002 es va enllestir el circuit que seguia pel camí del Mig fins al carrer Montserrat Cuadrada, i actualment s’ha condicionat el tram que arr! iba fins a la plaça Alcalde Serra i Xifra. A poc a poc el carril bici de Mataró va obrint-se pas cap al cor de la ciutat.

Mariona Vivar