Ampliaran l’edifici dels jutjats de Mataró després de cinc anys de la inauguració

El conseller de Justícia de la Generalitat Josep Delfí Guàrdia ha anunciat una ampliació de 2.000 metres de l’edifici dels Jutjats de Mataró, que s’ha quedat petit cinc anys més tard de la seva inauguració. La manca d’espai provoca que la sala destinada als casaments s’hagi d’aprofitar com a sala de vistes del jutjat penal.
L’edifici es va construir el 1997 amb la idea d’encabir sis jutjats de primera instància i avui s’ha d’adaptar per a nou jutjats de primera instància, més un jutjat penal i un altre social. L’ampliació es farà de manera horitzontal, prolongant els extrems, cosa que ja estava prevista en la construcció el 1997. El conseller de Justícia va reconèixer els problemes d’espai dels nous jutjats, com a resposta a una pregunta parlamentària d’ERC. Malgrat tot, l’ampliació haurà d’esperar que s’aprovin els pressupostos del 2003, ja que no hi ha cap partida concreta en els del 2002.
El futur dels antics jutjats
L’Ajuntament va signar un conveni amb la Generalitat perquè a l’edifici dels antics jutjats s’hi instal•lés una Escola Oficial d’Idiomes i les dependències d’Ensenyament al Maresme. L’escola d’idiomes havia d’estar enllestida pel curs 2002-2003, però les obres d’adequació de l’edifici del carrer Onofre Arnau encara no han començat. Així doncs, l’escola d’idiomes començarà al setembre a l’IES Damià Campeny, i al gener es traslladarà a l’edifici dels antics jutjats.