L'Ajuntament es compromet a millorar la seguretat de l'Escola Camí del Cros

Es reforçarà el sistema d'alarma i els tancaments dels espais que més ho necessitin

Robatori Escola Camí del Cros

Dimarts es va organitzar des de l'Ajuntament una reunió amb tots els serveis afectats en els robatoris de l'Escola Camí del Cros. El centre educatiu ha patit diversos robatoris des del juny, l'últim el 22 d'octubre a la nit, quan els lladres van endur-se 25 tauletes electròniques, portàtils, un mòbil i diners de les famílies per a material escolar.

El regidor d'educació, Miquel Àngel Vadell, va qualificar la reunió de "molt productiva". Van assistir-hi cinc mares en representació de les famílies dels alumnes i el consell escolar, tres membres de l'equip directiu del centre, tres persones del Departament d'Educació de la Generalitat, un policia local, una persona responsable del servei d'alarma i quatre membres de l'Ajuntament, dos d'Educació i dos d'Equipaments. L'objectiu era posar en comú el coneixement de cadascú per mirar de trobar una solució eficaç i urgent.

De les dues hores que va durar la reunió, el regidor explica que se'n van extreure tres vies principals d'actuació. D'una banda, s'ampliarà el sistema d'alarma col·locant més sensors a les zones més vulnerables, i també es millorarà el protocol de l'alarma perquè la policia acudeixi al centre al primer avís dels sensors. D'altra banda, es reforçarà la seguretat dels tancaments dels espais que més ho necessitin. Amb aquestes accions, l'Ajuntament calcula que caldrà invertir-hi uns 10.000 euros aproximadament.

A més, des de la Generalitat han assegurat que calcularan els costos del material robat i miraran de reposar-lo perquè els alumnes puguin seguir els estudis amb normalitat tan aviat com es pugui.