Dispositiu conjunt de Mossos, Policia Local, Nacional i Guardia Civil en tres locals de Mataró

Actuen a un Bar de Rocafonda i dos locals del Port

Imatge del dispositiu policial

Mossos d'Esquadra, Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil van participar divendres 15 de febrer en un dispositiu en tres locals de restauració de la localitat de Mataró. Arran de les queixes veïnals per molèsties i possible consum de drogues, la nit de divendres passat es va realitzar un operatiu en compliment de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana en un bar del barri de Rocafonda. En l’operatiu van participar 16 agents de Mossos d’Esquadra de Mataró, 21 agents de l’ARRO, 8 agents de Policia Local de Mataró, 5 del Cuerpo Nacional de Policia d’estrangeria i 2 agents de la Guàrdia Civil de policia fiscal i de fronteres.

53 persones identificades
Com a fruit d’aquest dispositiu es van identificar 53 persones, cinc de les quals van ser traslladades a la comissaria de Policia Nacional per tramitar expedients per estar en una situació irregular al país. Es van fer diverses denúncies administratives per tinença de substàncies estupefaents i infraccions administratives del local. Per la seva part Guardia Civil va denunciar per infracció de la normativa fiscal referent a la venda de tabac.

Acció al Port

Posteriorment, part d’aquests efectius, concretament 16 agents de Mossos d’Esquadra de Mataró, 2 agents de Policia Local i els dos agents de la Guàrdia Civil, van fer dues entrades i registres més a dos locals d’oci nocturn del Port de Mataró. Com a resultat es van identificar un total de 16 persones, la Policia Local va denunciar als dos locals per diverses infraccions administratives i la Guàrdia Civil va denunciar un local per 
infracció fiscal.

13 expedients oberts a bars, dos dels quals tanquen

El Servei de Llicències de l’Ajuntament té oberts expedients a 13 establiments, dos dels quals s’han fet tancar per infraccions greus i en 5 casos més s’han imposat diferents multes per imports que van entre els 300 € i els 6.450 €. En els darrers mesos s’ha intensificat la línia de treball conjunt entre la Policia Local i el Servei de Llicències per al control d’establiments on existeixen indicis o queixes ciutadanes relacionades amb infraccions i irregularitats administratives. En la major part dels casos es tracta d’establiments que han anat acumulant actes policials o dels inspectors especialment al llarg del 2018 per temes com manca de llicència d'activitats, d'assegurança, permisos de terrassa, retolació, etcètera.

Aquesta campanya de supervisió d’establiments s’ha vist reforçada també en els darrers mesos amb operatius policials que han comptat amb la participació dels diferents cossos policials que treballen a Mataró.