Quatre activistes feministes denuncien dos porters de Cocoa per agressions

Asseguren que les van empènyer, fer caure a terra i retenir per força

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 27 Novembre 2018 08:35

Activistes feministes davant dels Mossos

Quatre noies del Maresme i el Baix Besòs han presentat aquest dilluns a la tarda una denúncia als Mossos d’Esquadra contra dos porters de la discoteca Cocoa, a qui acusen d’haver-les agredit quan estaven penjant cartells i fent pintades feministes amb motiu del 25-N. Segons ha detallat a l’ACN una de les denunciants, Laura Roger, el grup d’activistes estava fent accions prop de la discoteca quan dos homes del control d’accés d’aquest local “van agafar una companya i la van arrossegar cap a l’entrada”, mentre posteriorment la van agafar a ella mateixa “a base d’empentes i molta força”. Roger també ha assegurat que a una tercera membre del grup la van fer caure a terra, mentre les mantenien retingudes contra la seva voluntat.

Les activistes han explicat que els fets van passar prop de les 2.30 h de diumenge, quan el grup estava al polígon de Pla d’en Boet fent accions reivindicatives amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra les dones. Segons detallen, els porters de la discoteca Cocoa les van veure prop del local quan ja es decidien a marxar i les van increpar verbal i físicament. “Un d’ells ens insultava i es burlava de nosaltres”, ha assegurat Laura Roger amb motiu de la presentació de la denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mataró.

Roger ha criticat que els dos porters de la discoteca “es van excedir de les seves funcions”, insistint en denunciar que les van “agredir i retenir” fins que van arribar els mossos, mentre ha lamentat que cap persona que passava pel voltant es pronunciés vers la situació. “Creiem que això és la punta de l’iceberg d’un sistema patriarcal que fomenta l’actitud masclista i dona impunitat als porters de discoteca”, ha afegit Laura Roger, reclamant una investigació policial contra els dos responsables de seguretat del local.

Els responsables de Cocoa han declinat fer valoracions.