Condemnat el mestre d’una escola pública de Premià de Mar per abusos sexuals

El professor va abusar sexualment dels seus alumnes de 3 anys

  • Divendres, 10 Desembre 2004 01:00
Un professor de psicomotricitat d’una escola pública de Premià de Mar ha estat condemnat a sis anys i mig de presó per haver abusat sexualment dels seus alumnes de tres anys mentre els impartia classes. El mestre també haurà d’indemnitzar els familiars dels cinc menors amb 33.000 euros. Per altra banda, la sentència condemna la conselleria d’Educació com a responsable civil subsidiària.

El fets es van descobrir el desembre de 1999 quan un dels alumnes es va queixar de dolors a la zona de l’anus. Els seus pares el van portar a l’hospital on els metges van detectar que el nen presentava símptomes d’haver estat víctima d’abusos sexuals. Els pares es van posar en contacte amb d’altres progenitors i altres nens van descriure casos semblants.

Exploracions i informes psicològics
Durant la instrucció del cas, els menors van ser explorats a l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Tot i així, els nens no van ser citats a declarar al judici per tal d’evitar seqüeles. D’aquesta manera, només han quedat acreditat dos dels cinc casos d’abús sexual pels quals estava acusat el mestre, malgrat tot, informes psicològics d’altres nens indiquen que podria haver-hi més víctimes.