La Policia Local deté un home per no identificar-se després de fer una pintada d’un llaç groc

Els agents el redueixen i passa a disposició judicial per desobediència després que el detingut demanés l'habeas corpus

  • Redacció
  • Dilluns, 28 Maig 2018 15:29

Pintada amb llaç groc

Un mataroní ha estat detingut aquest migdia després que la Policia Local l’hagi vist fent un grafiti de grans dimensions al pas subterrani de Sant Simó. Una patrulla policial l’ha vist pintant un llaç groc per la llibertat dels presos polítics i, posteriorment, un altre vehicle de la Policia l’ha localitzat. Els agents, segons explica l’Ajuntament, han instat l’home a identificar-se després de notificar-li que la pintada era constitutiva d’una falta administrativa. En negar-se, segons la versió policial, s’ha procedit a la seva detenció. L’Ajuntament assegura que l’home ha oposat resistència i els agents l’han hagut de reduir i emmanillar. Els fets, al carrer de Rafael Carreras, han comptat amb diverses persones de testimoni.

L’home detingut ha demanat la revisió mèdica pels danys causats durant la intervenció policial. L’Ajuntament assegura que un agent també ha precisat d’aquest protocol mèdic per la mateixa acció.

Presumpte delicte de desobediència

Per la naturalesa dels fets, el detingut passarà a disposició judicial aquesta tarda. Ell mateix hauria demanat l’habeas corpus. S’enfronta, assegura l’administració local, a un presumpte delicte de desobediència per haver-se oposat a l’acció dels agents. Aquests, apunten, han trobat l’esprai de pintura groga en la motxilla del detingut.

Mobilització en solidaritat

El Comitè en Defensa de la República de Mataró ha convocat una protesta davant els Jutjats de Mataró per avui dilluns a les 17h, quan el detingut passarà a disposició judicial. Els fets s’han fet públics ràpidament a través de les xarxes socials. 

Concentració CDR Mataró