Imputen un delicte d'odi al mataroní que va amenaçar el col·lectiu LGTBI

Una associació de famílies menors transsexuals de Besnasc el va denunciar després que els enviés missatges juntament amb fotos d'armes de foc i munició

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 17 Maig 2018 17:34

Ciutat 2014/2015, homofob

La Guàrdia Civil d'Osca ha imputat l'home detingut a Mataró a l'estiu del 2016 per amenaçar el col·lectiu LGTBI amb una arma de foc a través de les xarxes, un delicte d'odi i amenaces, en aquest cas després d'una denúncia interposada a finals d'aquell mateix any per una associació de famílies de menors transsexuals de Benasc, en què aportaven missatges acompanyats de fotos d'armes de foc i munició i en què emplaçaven els seus membres a abandonar l'entitat sota amenaces de mort. La Guàrdia Civil d'Osca va iniciar una investigació coordinada amb el jutjat d'Instrucció de Boltaña, que va concloure que l'home -de 38 anys, veí de Barcelona i actualment a la presó-, va utilitzar quatre perfils falsos, creats amb identitats i dades fictícies i per piratejar el compte d'un activista compromès amb el col·lectiu LGTBI.

Vídeo homòfob

Entre d'altres, a l'estiu del 2016 va amenaçar pistola en mà, a través de Youtube, de repetir la massacre d'Orlando, on un individu va matar 49 persones i en va ferir desenes a la discoteca gay Pulse. El detingut havia penjat fins a 31 vídeos i va seguir tot i que la xarxa social els anava eliminant per ser el seu contingut homòfob i violent. En la detenció, els agents de policia van intervenir una pistola de foguejament que semblava real.

Per a aquest cas, la Fiscalia va demanar a finals de l'any passat tres anys de presó. A banda d'aquests fets, el detingut té antecedents per maltractaments i lesions.