Detenen a Mataró un imam vinculat a la trama de l’11-M

L’home feia escassament quatre mesos que residia a la ciutat

Samir Ben Abdellah, va ser detingut dimarts al migdia a Mataró per presumpta integració en organització terrorista. Aquest feia escassament quatre mesos que residia en aquesta ciutat com a substitut de l'imam titular de la mesquita del barri de Cerdanyola de Mataró.

"A Samir Ben Addellah el vam contractar fa quatre mesos quan el nostre imam es va trencar una cama i necessitàvem un imam urgentment, era una persona recomanada pel líder de la comunitat islàmica del barri de Rocafonda i només sabíem d'ell que venia de Madrid", ha declarat un dels membres de l'Associació Cultural Islàmica Annour d'aquesta mesquita, Kalen El Narbouh.

Segons la mateixa font, a l'agost l'imam detingut se'n va anar al Marroc, el seu país natal, amb el pretext de visitar la seva mare malalta del cor, encara que el seu retorn es va allargar fins a aquest diumenge passat després que els membres de la comunitat insistissin diverses vegades sobre el seu retorn.

Aquesta fugida explicaria per què la policia no ha pogut detenir-lo fins ara, encara que des del passat 2 de novembre requeia sobre ell una ordre de recerca i captura dictada pel jutge Baltasar Garzón dins de l'operació policial Nova II.

D'altra banda, membres d'altres comunitats musulmanes de Mataró, com l'Associació Cultural Musulmana Al Ouahda, han explicat que aquest imam de 36 anys d'edat feia bastant temps que era a Espanya i a banda d'Alcorcón (Madrid) també havia dirigit comunitats de Bilbao i Sant Sebastià.

Aquesta tarda la mesquita, ubicada al costat de Cerdanyola, un dels barris amb un índex més alt d'immigració a Mataró, ha celebrat la seva oració vespertina sense cap mostra evident que delatés els esdeveniments, encara que demà el panorama serà molt diferent quan obrin les seves portes a la set per a una nova celebració.

Tots els membres de la comunitat musulmana s'han mostrat sorpresos per la notícia i encara que confessen que poc sabien del seu imam asseguren que era una persona "normal, que feia classes a la mesquita, es relacionava amb molta gent i volia integrar-se" i que aquesta detenció només perjudicarà la convivència a la ciutat i generarà pors.

Amb aquesta detenció ja són 38 els detinguts per la seva presumpta vinculació amb organitzacions terroristes d'inspiració islàmica. Aquest és el primer a la capital del Maresme, dins de l'operació Nova I i Nova II contra el terrorisme islàmic a Espanya que coordina el jutge Garzón.