La recerca del caiaquista, pendent del temporal

Els treballs van quedar aturats ahir dilluns

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 20 Març 2018 08:58

Recerca del caiaquista desaparegut

Els equip d'emergències que participen en la recerca del caiaquista desaparegut dissabte entre Blanes i Mataró van aturar ahir dilluns el dispositiu després de diverses hores rastrejant per mar i aire la Costa Brava i la del Maresme. Salvament Marítim, que coordina les tasques, preveu continuar aquest dimarts tot i que el mal estat del mar podria impedir-ho. De fet, aquest dilluns a la tarda el temporal ja ha obligat a reduir el nombre d'efectius marítims. 

Durant tot el matí, Bombers, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Creu Roja i Salvament han estat pentinant diferents punts. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers han resseguit la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament ha rastrejat la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra de la Creu Roja ha pentinat la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. Al migdia, s'hi ha incorporat una unitat aquàtica dels Mossos. A l'operatiu també hi ha participat un helicòpter de Salvament i un dels Bombers.

Recerca del caiaquista desaparegut

Pentinant tota la zona

El cap de guàrdia dels Bombers de Girona, Jordi Marquès, ha explicat que les tasques s'han centrat avui en resseguir la trajectòria que hauria fet l'embarcació i també les possibles zones on podria trobar-se tenint en compte la trajectòria del vent. "Estem seguint totes les possibles hipòtesis", ha insistit.

 

El caiac, a cinc milles de la costa de Malgrat de Mar
El caic amb el que viatjava va sortir de Mataró a primera hora de dissabte amb la intenció de fer una travessia fins a Blanes, on estava previst que arribés pels volts de les quatre de la tarda. El germà del desaparegut, que tindria experiència en aquest tipus de travessies, el seguia a través d'una aplicació. Va ser ell qui va donar l'alerta pels volts de la una de la matinada. El dispositiu iniciat diumenge va permetre localitzar l'embarcació a unes cinc milles de la costa de Malgrat de Mar. 

El desaparegut duia un neoprè

Marquès ha detallat que a l'interior s'hi van trobar les pertinences de l'home (entre les quals hi havia el telèfon mòbil) i que els consta que duia posat un neoprè. "Tenint en compte això i que possiblement també duia algun tipus d'armilla, hauria de surar", ha dit. A més, ha detallat que el caiac amb el qual navegava era "molt lleuger", una característica que dificultaria tornar-hi a pujar en cas de caiguda.