Demanen tres anys de presó pel mataroní que amenaçava homosexuals i feministes

Difonia vídeos i missatges a les xarxes socials i a una pàgina web contra 'l'homofeixisme, el feminazisme i l'heterofòbia'

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 19 Desembre 2017 18:12

Ciutat 2014/2015, homofob

La Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona ha demanat tres anys de presó pel veí de Mataró que l'estiu del 2016 va ser detingut per amenaçar a través d'internet homosexuals i feministes. El jove utilitzava comptes de Twitter, Facebook i Youtube, a més d'una web, per proferir insults i greus amenaces als col·lectius amb missatges, vídeos i fotografies amb comentaris vexatoris, humiliants i denigrants, promovent la seva discriminació i fins i tot justificant la violència contra ells, com per exemple mostrant una pistola detonadora.

A les xarxes tenia centenars de seguidors i milers de visualitzacions i havia publicat milers de missatges de forma pública fins que va ser denunciat el 4 d'agots del 2016 per l'Observatori Madrileny contra la LGTBIfòbia, i va posar els comptes en privat. En ells atacava el que anomenava 'homofeixisme' i 'feminazisme' i defensava l''antiheterofòbia'. Fins i tot, quan Youtube li va retirar alguns vídeos, va decidir, el juliol del 2016, obrir la web www.stophomofascistas.com per seguir penjant vídeos homòfobs.

“Profunda i hostil animadversió”

Segons la fiscalia, José Miquel C.Q. actuava "guiat per la seva profunda i hostil animadversió a les persones LGTBI i el seu rebuig a les lleis i polítiques d'igualtat de drets en favor de la dona i de lluita contra la violència de gènere". El noi va usar els comptes des del mes d'agost del 2015 i sobretot entre juliol i setembre del 2016, quan va ser arrestat.

Per tot això, el ministeri públic l'acusa d'un delicte contra els drets fonamentals per incitació a l'odi, la violència i la discriminació per motius d'orientació sexual i de gènere. A banda de la presó, li demana 3.000 euros de multa i vuit anys d'inhabilitació per treballar en l'àmbit docent, esportiu i de lleure, a més del decomís de la pistola detonadora i el tancament o bloqueig dels comptes de Facebook, Youtube i Twitter, així com de la seva pàgina web, des dels quals proferia amenaces contra aquests col·lectius. L'home té antecedents penals per delictes relacionats amb la violència de gènere.