Dos maresmencs morts en accidents laborals

Continua creixent la sinistralitat i els accidents laborals al Maresme segons dades recollides durant el segon trimestre de l'any

Ciutat 2014/2015, turisme maresme 3

La tendència a l'alça dels accidents laborals continua segons les darreres dades de sinistralitat laboral subministrades per l'Observatori de Desenvolupament Local. Durant el segons trimestre de l'any l'informe recull un total de 923 sinistres durant la jornada laboral a la comarca. Dels 923 sinistres registrats aquest trimestre, el 99% de les lesions van ser de pronòstic lleu però en dos casos van acabar amb la mort dels afectats. Concretament s'han registrat 8 ferits greus i 913 lleus.

Dades alarmants

Cal destacar, a més, que es tracta d'una xifra un 1,88% superior a la del trimestre anterior i un 6,71% més alta que la registrada durant el mateix període de l'any passat. L'augment es concentra majoritàriament en els homes amb un increment intertrimestral del 3,5%, mentre que en les dones hi ha hagut una reducció de quasi l'1%.

Tres víctimes mortals el 2017
Fins ara, ja són tres les persones que han mort per un sinistre laboral al Maresme durant l'any 2017. Aquestes dades ja superen les dues defuncions registrades durant tot el 2016 a la comarca. Pel que fa a la distribució per sectors econòmics, una vegada més el gruix dels accidents laborals es concentra en el sector serveis (65%). Segueix la indústria (20%), construcció (13%) i agricultura (2%).

La comarca amb més accidents

Segons l'anàlisi de l'Índex d'incidència (índex de sinistralitat laboral que relaciona el nombre d'accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social) a Catalunya la comarca del Maresme se situa al capdavant en el nombre d'accidents laborals. La comarca té un registre de 959,45 sinistres per cada 100.000 afiliats que en el cas provincial és de 838,07 i de 877,93 en el conjunt de Catalunya.