Un camió de la brossa tira a terra el mur d'una casa i l'Ajuntament no hi intervé perquè és pont

Els veïns afectats, de més de 70 anys, viuen a la cantonada de Carles Padrós i Passeig Desviament i han hagut de tapar ells l'accés al pati

  • Redacció
  • Dimarts, 06 Juny 2017 14:08

Incident camió deixalles

 

Primer va ser un accident que no va anar més enllà d'un ensurt però, quatre dies després, és tot un laberint de trucades i desatencions. La matinada de divendres a dissabte passats un camió de la recollida de residus va abatre per complet el mur exterior d'una casa situada a la cantonada entre l'Avinguda Carles Padrós i el Passeig del Desviament. Per errada mecànica o humana, el braç del camió va impactar amb el mur que va caure sencer dins el pati de la casa, sense causar per sort danys personals. La mateixa nit es va personar a casa de l'Antoni i la Montserrat, el matrimoni de més de 70 anys que hi viu, la Policia Local, els Bombers i un encarregat de l'empresa que realitza el servei de recollida de residus i buidatge de contenidors. Aquest va ser l'accident i hauria quedat en un ensurt si no fos que l'estat amb el que va quedar la casa, sense mur exterior, es va perllongar en el temps. 

La família de l'immoble va demanar l'endemà que l'Ajuntament intervingués, per mitjà de la Policia Local. Sol·licitaven que s'instal·lés algun sistema de tanques que fes de barrera física entre el carrer i l'immoble al llarg dels 10 metres que havien caigut i una malla negra o similar per garantir la privacitat. Els familiars expliquen que van trucar per telèfon i van denunciar la situació presencialment el fet a l'edifici de Via Pública davant del qual el cap de sala, un caporal del cos, els va respondre amb evasives i negant que la situació pogués augmentar el risc de robatori de la casa. 

Incident camió deixalles

"No és una urgència"
Sempre segons la versió de la família, el responsable policial hauria assegurat que davant situacions similars hi ha un protocol anomenat SIAU –Sistema Intern d'Alerta i Urgències– però que no es podia activar perquè feien falta un tècnic municipal, un comandament policial, un responsable de la brigada i tothom estava de festa dissabte, diumenge i dilluns, essent el pont de la fira. 

L'Ajuntament donarà la seva versió a sol·licitud del Tot Mataró

El caporal va recomanar a la família que amagués les coses visibles del pati ara descobert i va aconsellar que fos la companyia asseguradora de l'immoble que tanqués l'accés per després passar comptes amb l'empresa municipal subcontractada. El segon cap de torn del mateix dissabte, quasi un dia després dels fets, es va personar a sol·licitud de la família a l'immoble però va tornar a remetre els afectats a l'asseguradora i a posar el pont, els dies de festa, com a excusa perquè l'Ajuntament no podia operar. Fins i tot va recomanar als afectats de tancar ells amb ràfia la zona del mur, extrem que la família va acabar fent per protecció de la llar i també dels vianants, davant la zona enrunada. 

Incident camió deixalles

La família va seguir intentant, en els següents caps de torn que es considerés urgència l'actuació, però això no va ser així. Tampoc es van tornar a posar en contacte els representants de Focsa, l'empresa responsable del camió que va propiciar el sinistre.