Acaba sense èxit la recerca del cos de Piedad Moya a Dosrius

Dues excavadores han treballat durant prop de set hores al pou on la família confiava trobar el cadàver

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 11 Maig 2017 19:00

Familiars de Piedad Moya

El parador del cos de Piedad Moya continua sent una incògnita més de tres anys després de la desaparició d'aquesta veïna de Mataró. La família estava convençuda que trobaria les restes en un pou de la finca familiar que els Moya tenen a Dosrius (Maresme), però aquest dijous s'ha confirmat que el cadàver no és allà. Dues excavadores hi han treballat durant prop de set hores sota la supervisió dels Mossos d'Esquadra, però quan faltaven vint minuts per les quatre de la tarda la recerca s'ha donat per acabada sense resultats. Segons les investigacions policials, l'exparella de la dona va amagar el cadàver en algun indret del bosc que hi ha entre Mataró i Dosrius. L'home compleix quinze anys de condemna per assassinat des del passat mes d'abril.

Dos dels germans de Piedad Moya, una de les nebodes i la seva parella han estat testimonis dels treballs que, al llarg de tot el dia, s'han fet per intentar trobar el cadàver de la dona. La família tenia totes les esperances dipositades en el pou de la finca de Dosrius i el resultat de l'actuació d'avui ha suposat un cop molt fort des del punt de vista emocional.

Han estat prop de set hores de feina efectiva i gairebé un total de nou d'espera, a estones sota la pluja, en les que no han deixat de retransmetre gairebé en directe l'evolució dels treballs a la resta de familiars. Glòria, la germana que al llarg d'aquests tres anys ha exercit de portaveu, ha mantingut l'esperança fins a l'últim moment.

L'excavadora toca fons

Vint minuts abans de les quatre de la tarda, l'excavadora ha tocat fons i els Mossos d'Esquadra desplaçats a Dosrius per supervisar la recerca han certificat que no hi havia cap resta humana en aquell tros de bosc. Les investigacions policials, de fet, ja van descartar aquest indret en l'inici de la instrucció, però la família ha volgut igualment provar sort.

Amb l'exparella de Piedad Moya condemnat a quinze anys de presó per assassinat, la infructífera recerca no té conseqüències a nivell legal, però sí per a la família, que tres anys després de la desaparició continua sense poder donar-li sepultura. Segons els indicis que van servir per condemnar l'home, el cos hauria d'estar en un punt inconcret entre Mataró i Dosrius.