Reclamen reobrir el cas d'assassinat d'Helena Jubany

La família de la víctima recorda que "no es va investigar fins al final" i demanen que es faci "justícia"

  • Redacció
  • Dimecres, 08 Març 2017 13:22

Helena Jubany

La família de Muntsa Careta, l'única imputada per l’assassinat d’Helena Jubany que va entrar a la presó, reclama que es reobri el cas abans que aquest prescrigui. En una entrevista al programa ‘Els Matins de TV3’, la germana de Careta va reclamar la reobertura del cas perquè considera que hi va haver irregularitats en la investigació. La família de Jubany també vol que es reobri perquè s’arribi al fons de la qüestió. Si es determina que es va tractar d'un assassinat, el delicte prescriurà d'aquí a 15 anys, però, si es tracta d'un homicidi, ho farà en només cinc anys.

Ara, la família d’Helena Jubany, resident a Mataró, remarca que la víctima d'aquesta mort va ser la jove periodista i bibliotecària mataronina i per això defensen la reobertura del cas, ja que recorden que durant tot el procediment judicial van demanar que es duguessin a terme proves que el jutge instructor del cas va denegar. Tot i així, recorden que per fer-ho "cal que sorgeixin noves proves", cosa que de moment no ha succeït.

La mort d’Helena Jubany es va produir el 2 de desembre de 2001. Es va localitzar el seu cos despullat i amb cremades al pati d’un edifici de Sabadell, localitat on residia. Mesos abans, la jove havia rebut diversos anònims, així com una orxata i un suc de taronja amb somnífers. Després de mesos d’investigacions, es va arxivar el cas sense que es trobessin proves que fossin concloents de l’autoria de la seva mort.