Denuncien un espectacle sexual en un local del Pla d'en Boet

Arran, Jovent Mataroní i altres organitzacions denuncien la utilització masclista de la dona com a reclam publicitari

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Gener 2017 09:52

bot striptease

Un espectacle amb contingut sexual explícit a la sala 'The Bot' del Polígon Pla d'en Boet ha encès els col·lectius que ja fa mesos que denuncien la utilització masclista de la dona com a reclam publicitari en l'oci nocturn. Arran Mataró, organització juvenil independentista, va fer pública la denúncia dels fets del passat dissabte en aquest local, on quatre noies van participar d'un espectacle eròtic explícit, acabant sense roba.

Des d'Arran denuncien que "aquest tipus d’exhibicions, que avui en dia són un reclam publicitari que s’està estenent de forma generalitzada a diversos locals del polígon, objectiven el cos de la dona, presentant-lo com un producte més a consumir, i l’únic que provoquen és la perpetuació de la cultura de la violació i un model d’oci nocturn basat en la mercantilització de les dones". Altres entitats com la coordinadora 'Mataró lliure de sexisme' o Jovent Mataroní també han denunciat públicament els fets.

En els vídeos casolans que han circulat sobre la festa que The Bot i la marca de roba BullPark van organitzar en aquest espai del Pla d'en Boet s'hi pot veure fins a dues noies practicant sexe oral, completament sense roba. L'espectacle es va fer en horari d'obertura del local, amb fins a quatre noies de reclam.

'The Bot' és un bar de copes situat al polígon del Pla d'en Boet en el qual es permet tant adquirir beguda a l'interior del local com fer botellón als usuaris. L'establiment va obrir ara fa dos anys i mig a la ciutat i des d'aleshores ha estat àmpliament concorregut per un públic jove que hi ha trobat una oferta atractiva: l'opció d'accedir-hi amb la seva pròpia beguda, evitant així qualsevol multa. A més a més, així poden consumir alcohol mentre són en una sala de festa, amb música, lavabos, personal de seguretat i jocs. Els seus propietaris, però, afirmen que "l'accés a menors de 18 anys no està permès i es controla rigorosament a l'entrada".

Explicacions de The Bot

La pròpia sala 'The Bot' va penjar un comunicat de forma efímera a les xarxes socials –després el va retirar– i avui dilluns ha fet arribar als mitjans un nou text en què demanava disculpes per l'actuació. "No sabíem que es faria aquest tipus de xou, va ser una sessió conjuntament amb Bullpark i ens van informar que seria un ball eròtic amb roba, al veure que no era així ho vam anul·lar tot amb la màxima brevetat possible", asseguren. La direcció de l'establiment també ha aprofitat per defensar-se assegurant que compleixen amb la llei, que l'espectacle era organitzat per la marca de roba, "per compte propi i sota la seva voluntat" i que mai han tingut "una actitud sexista i n'és prova la paritat que hi ha a l'establiment".

Els fets de 'The Bot' arriben després que en els darrers mesos aquestes organitzacions hagin acumulat queixes sobre la publicitat de diferents locals d'oci nocturn de la ciutat per la seva utilització masclista de la dona com a reclam.