Presó per a tres veïns de Mataró per assaltar una botiga de marihuana a Tàrrega

L'Audiència de Lleida els condemna a penes de set anys i mig i vuit anys per entrar a l'establiment fent-se passar per policies i emmordassar l'amo

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 19 Desembre 2016 09:26

Audiència Lleida

L'Audiència de Lleida ha condemnat tres veïns de Mataró a penes d'entre set anys i mig i vuit anys de presó per assaltar i emmordassar l'amo d'una botiga de marihuana de Tàrrega, 'Punta Verde', el 28 d'agost de 2013.

Els considera autors d'un delicte de robatori amb intimidació per l'assalt a la botiga fent-se passar per policies; un delicte de robatori en casa habitada per entrar a casa del propietari a Agramunt, a l'Urgell, on estava la seva parella, i robar-li el cotxe, fent-se passar també per policies, i un delicte de detenció il·legal per immobilitzar el propietari de la botiga i deixar-lo tancat al lavabo del local.

Ha absolt, en canvi, l'exparella de la víctima, tot i que la fiscalia la considerava la instigadora de l'assalt i demanava per a ella quatre anys de presó. L'Audiència sí que ha condemnat a cinc anys i mig de presó el company sentimental d'aquesta, com a còmplice dels dos robatoris, ja que el considera responsable de planificar el robatori i contactar amb els lladres. L'Audiència de Lleida també obliga els condemnats a indemnitzar les víctimes amb 5.500 euros.

Fent-se passar per policies

L'assalt va tenir lloc el 28 d'agost de 2013 quan uns desconeguts van lligar de mans i peus i van emmordassar el propietari d'una botiga de llavors de marihuana de Tàrrega. Cap a les vuit del vespre uns homes van entrar amb armes de foc i fent-se passar per policies a la botiga 'Punta Verde', situada al número 2 de la plaça El·líptica de la capital de l'Urgell, en una de les entrades a la ciutat i es van endur 2.500 euros i alguna joia. Després, els assaltants, armats amb pistoles, es van desplaçar a Agramunt, on viu el propietari de l'establiment. Van amenaçar la seva parella d'aleshores i li van robar el cotxe, un Audi TT.