Demanen presó per a un mosso acusat d'agredir a un detingut a la comissaria de Mataró

La Fiscalia vol inhabilitar l'agent tres anys per bufetejar i humiliar un arrestat

  • Redacció
  • Dimarts, 27 Setembre 2016 10:28

Mossos esquadra

La Fiscalia demana 15 mesos de presó i tres anys d’inhabilitació per a un agent dels Mossos d’Esquadra acusat de bufetejar i humiliar un detingut a la comissaria de Mataró. L’agent serà jutjat aquest dijous a l’Audiència de Barcelona.

Els fets es remunten al 15 de gener de 2014, quan el mosso acusat estava en custòdia d’un detingut a l’àrea policial bàsica de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. “Com a mesura de seguretat” i segons l’escrit de la Fiscalia, l’acusat va demanar al detingut que, a més a més, portava manilles, que s’agenollés a terra.

La Fiscalia afirma que el detingut “plorava” i que tot i que els agents de la sala van intentar tranquil·litzar-lo, l’home no es va calmar, motiu pel qual el mosso acusat l’hauria amenaçat: “Si no deixes de plorar i calles, et pegaré”.

Just després, l’acusat hauria donat una bufetada a l’arrestat entre l’orella i el clatell “amb la mà oberta”, cosa que va fer que l’home encara plorés més.

Per tot això, la fiscalia considera que l’agent “va abusar del seu càrrec amb l’objectiu d’humiliar el detingut” i així el responsabilitza d’un delicte contra la integritat moral. La víctima no l'acusa i ha renunciat a rebre cap compensació pels fets.