S'enfonsa un altre pantalà al Port

El Consorci li resta importància pel fet d'estar en ple procés de renovació

  • Redacció
  • Dilluns, 15 Febrer 2016 17:52

Pantalà

Un nou pantalà s'ha enfonsat, el segon en menys d'un any, al Port de Mataró. Els fets han passat aquest dilluns al matí i el detonant podria haver estat, juntament amb el mal estat de la instal·lació, el fort temporal de mar dels darrers dies. Des del Consorci del Port asseguren que l'enfonsament del pantalà no ha afectat les embarcacions que hi estan amarrades perquè la zona on s'ha produït, la L, ja és una de les que són objecte de reforma d'aquests equipaments nàutics. Així, un sistema de cadenat assegura les embarcacions perquè no es repeteixi el que va passar amb el primer pantalà enfonsat mesos enrere, que va comportar també l'enfonsament d'una embarcació.

Des del Port no hi ha constància d'afectacions de tipus personal amb aquest sinistre, si bé alguns usuaris asseguren que amb l'esfondrament haurien caigut a l'aigua fins a tres persones, una d'elles amb cadira de rodes.

Pantalà

Aquest mes de juny s'han d'acabar els sis mesos d’obres al Port en què es procedeix a la retirada dels pantalans existents de formigó i la seva substitució per pantalans nous d’alumini estructural marí amb un paviment tècnic. També s’instal·laran unes torretes de serveis noves d’alumini amb tele gestió i es renovaran les instal·lacions elèctriques i d’aigua.