L'acusat de matar Piedad Moya es nega a fer-se el 'test de la veritat'

La família de la víctima demana a la jutgessa reprendre la recerca amb un sistema de georadar

  • Redacció-ACN
  • Divendres, 02 Octubre 2015 10:13

Les tasques de busca de Piedad Moya

Mohamed T., acusat de matar la seva exparella, Piedad Moya, a Mataró l'abril de 2014 i d'enterrar el cos en un bosc a Dosrius, es va negar dimarts a sotmetre's a la prova P300, un examen neurològic conegut com el 'test de la veritat'. La prova és voluntària i inicialment l'acusat hauria signat l'autorització per fer-se-la amb l'objectiu d'intentar demostrar la seva innocència, però poc abans de començar s'hi va negar. L'home està empresonat des del maig de 2014 davant les evidències de la investigació, que van dur la jutgessa a concloure que era culpable. Un any i mig després dels fets, però, el cos encara no ha aparegut. La família ha demanat ara que es pugui reprendre la recerca del cos amb un sistema de georadar.

L'home hauria mort i enterrat la dona en una zona boscosa del municipi de Dosrius, on la família tenia uns terrenys. Tot i això, el cos encara no s'ha trobat. En un primer moment es va mobilitzar, sense èxit, la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra i també es van fer batudes ciutadanes per intentar trobar el cos.

Una de les vies per poder intentar trobar el cos i aclarir els fets era sotmetre l'acusat al test P300, una prova neurològica voluntària que analitza la resposta dels senyals del cervell davant determinats estímuls. Pocs minuts abans que se li practiqués la prova, però, l'acusat s'hi va negar. Tancada aquesta porta, la família confia ara en què la jutgessa fixi data per reprendre la recerca del cos sobre el terreny amb un sistema de georadar, ja que sospiten que l'home hauria enterrat la víctima en un dels pous de la finca familiar, on haurien descobert un doble fons.

Aquest sistema és capaç de detectar la presència de restes humanes en un indret concret i l'objectiu inicial de la família era recorre-hi un cop el 'test de la veritat' hagués permès als investigadors acotar la zona de recerca. Amb el P300 descartat, la petició a la jutgessa es manté i esperen que la recerca es pugui reprendre aviat.