Busquen set joves romaneses per una dotzena de robatoris violents a Mataró

Les sospitoses acumulen més de 90 antecedents per delictes similars

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 25 Juny 2014 09:31

Mossos esquadra

Els Mossos d'Esquadra han incoat una ordre de crida i cerca sobre set joves romaneses, d'entre 20 i 31 anys, per una dotzena de robatoris violents a Mataró, tant a persones grans com en establiments comercials. Els fets s'haurien produït entre els mesos d'abril i juny a la capital del Maresme, però segons han explicat els Mossos d'Esquadra, aquest grup de dones acumulava ja més de 90 antecedents per delictes similars en diversos municipis. La majoria de les dones no té un domicili conegut, però anteriorment vivien entre Badalona i Barcelona. Es tracta de persones amb una "alta mobilitat delictiva" sobre les quals consten diferents ordres de cerca anteriors, tant a nivell judicial com policial.

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró havia rebut diferents denúncies per robatoris en els últims mesos. En molts casos, les víctimes explicaven el mateix: dones d'origen romanès que, o bé assaltaven a persones de tercera edat al carrer, o bé actuaven contra locals comercials. En tots dos casos el seu 'modus operandi' es basava en la distracció de la víctima. En aquest darrer cas, les dones entraven a locals comercials per preguntar preus i, així, distreure també als treballadors.

En la majoria de casos aprofitaven aquest moment per endur-se qualsevol objecte de valor, especialment els telèfons mòbils que s'acostumen a deixar sobre el taulell. En l'altre cas, la presumpta lladre s'apropava a la víctima amb qualsevol pretext i després es mostrava agraïda fent-li abraçades i petons. Amb aquests gestos distreia la víctima -habitualment persones d'edat avançada- per robar-li les joies. En qualsevol cas, l'assaltant utilitzava la violència si la víctima l'enxampava.

Els Mossos d'Esquadra els imputen un total de dotze robatoris a la capital del Maresme, un cop identificades per les víctimes i havent-se relacionat tots els casos. Fins al moment no hi ha cap detenció, però a mesura que es vagin localitzant, les dones quedaran detingudes i acusades d'aquests fets.