Detenen el propietari d'una immobiliària acusat d'estafar més de 60.000 euros a llogaters

L'home es quedava els diners del dipòsit en lloc d'ingressar la fiança a l'Institut Català del Sòl

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 14 Maig 2014 18:51

L'entrada a l'oficina del pressumte estafador

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat mes de gener un veí de Mataró acusat d'estafar a particulars a través de la falsificació dels seus contractes de lloguer. L'home, que era el propietari d'una immobiliària del centre de Mataró, no ingressava a l'Institut Català del Sòl la fiança que pagaven els propietaris a l'hora de formalitzar els lloguers, falsificava la documentació i es quedava els diners d'aquest dipòsit. Segons la investigació que han dut a terme els Mossos d'Esquadra hi hauria fins a 77 casos a Mataró i Granollers, amb un import que ascendeix als 62.385 euros. La immobiliària que regentava està actualment tancada després que fos desnonat per impagament del seu propi lloguer.

La investigació va arrencar, precisament, arran de la denúncia d'una de les víctimes, que explica que la immobiliària on va formalitzar el lloguer del seu pis s'havia quedat la fiança i no li tornava els diners un cop extingit el contracte de lloguer. La investigació continua oberta i no es descarta que puguin aparèixer nous casos, a més dels 77 ja detectats. L'home sempre actuava igual, quan el propietari d'un pis el contractava perquè li llogués el pis, localitzava un futur llogater i formalitzaven el contracte de lloguer. Tal com exigeix l'Institut Català del Sòl, es feia constar que el llogater deixava uns diners en concepte de fiança. Aquests diners, però, no s'arribaven a ingressar mai a l'INCASOL.

Falsificacions

El detingut falsificava tant el segell del registre de la propietat com el número de registre i posteriorment els mostrava el rebut assegurant que l'ingrés s'havia efectuat, però ell es quedava els diners dels dipòsits. Ni arrendador ni arrendatari sabien de l'operació i fins que el contracte de lloguer no s'extingia cap de les dues parts reclama els diners. Després de la seva detenció, l'home va passar a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Mataró, que va deixar-lo en llibertat amb càrrecs. L'home ha de comparèixer cada 15 dies davant el jutge a l'espera que finalitzi la instrucció del cas. L'agència, una franquícia de Logic Habitat al carrer Cuba de Mataró, està tancada perquè l'home havia deixat de pagar el lloguer.