L’apunyalament va ser un “fet puntual” i no guarda relació amb el tràfic de drogues

L’Ajuntament incrementarà la vigilància a Cerdanyola tal i com tenia previst

  • Redacció
  • Dimecres, 02 abril 2014 12:10

Nuria calpe

La mort d’un jove mataroní a mans d’un altre, menor, dissabte passat és “un fet puntual que en cap cas guarda relació amb un augment de la inseguretat i la delinqüència”. Així s’hi ha referit la regidora de Via Pública Núria Calpe en una roda de premsa de l’Ajuntament, que recorda que les dades dels cossos policials no reflecteixen un augment de la inseguretat. L’Ajuntament augmentarà la presència policial a Cerdanyola, igual que amb els barris del Palau i Rocafonda, tal com tenia previst a partir de maig i fins a setembre, els mesos de més presència de persones al carrer. Quim Fernàndez, regidor de nova ciutadania, afirma que “ens trobem davant un problema derivat de l’alt índex d’atur juvenil i és en aquest àmbit on hem d’actuar”.

Tota la casuística del succés mortal de dissabte a la nit a Cerdanyola segueix sota secret de sumari però l’Ajuntament, com ja va informar ahir al Consell Territorial del barri, té informacions de Mossos que deslliguen la mort violenta del tràfic de drogues. “Els cossos policials i l’Ajuntament sabem que hi ha una problemàtica creixent pel que fa al petit tràfic, al “trapicheo”, però aquest succés no es pot relacionar amb aquests problemes”, assegura Núria Calpe. De l’agressor, el menor detingut per la mort, es coneix que tenia antecedents i era perfectament conegut al barri i per les forces policials.

Pla especial
La regidora de Via Pública s’ha referit a la “subjectivitat de les sensacions” per valorar les queixes veïnals sobre l’augment de la inseguretat a Cerdanyola i ha explicat que “a partir de maig entrarà en funcionament un Pla especial pels mesos d’estiu en què més gent és al carrer, tant a Cerdanyola com a Rocafonda i El Palau amb càmeres de vigilància, més presència policial i més actuacions. La gent ja ens està dient que percep més policia però com sempre diem és difícil arribar a tot arreu perquè hi ha més dolents que policies”.