Un tren xoca al final de la via de Mataró i causa ferits lleus

Obert un expedient per saber-ne les causes

Un tren de la L1 de Renfe que provenia de Barcelona ha xocat contra el mur que hi ha al final de la via número 4 a l'estació de Mataró, quan el maquinista estava frenant per aturar el ferrocarril, segons ha informat la companyia. L'accident s'ha produït al voltant de la una del migdia per causes que encara s'estan investigant. Cinc persones que hi havia al primer vagó –primer es va dir que eren sis– han resultat ferides lleus i a cinc d'elles les han traslladat a l'Hospital de Mataró. La companyia ferroviària ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes del xoc i ja està interrogant el maquinista. L'accident no ha afectat la resta de la circulació ferroviària ja que l'estació de Mataró era el destí final del comboi.

Renfe investiga ara si la causa de l'accident ha estat un error humà o una avaria en el sistema de frenat del ferrocarril. El tren l'han conduït fins als tallers que hi ha a la mateixa estació de Mataró per comprovar si té cap avaria i reparar-lo. Els trens que estacionen a la via 4 de Mataró frenen ara uns metres abans del final de la via, i el tram on s'ha produït l'accident està lliure de la circulació de trens i passatgers per fer-ne les comprovacions necessàries. D'altra banda, el ministre de Foment, José Blanco, s'ha interessat per la incidència i ha estat informat en tot moment de l'evolució dels passatgers i s'ha posat a la seva disposició, segons ha informat Renfe.

ÚLTIMA HORA: Passatgers donats d'alta

Els cinc viatgers ferits lleus de l'accident de tren que ha tingut lloc a l'estació de Rodalies de Mataró, ja han estats donats d'alta de l'hospital d'aquesta ciutat, on havien estat traslladats per precaució. L'accident ferroviari ha tingut lloc a la una d'aquest divendres al migdia, quan un tren de la L1 de Renfe que provenia de Barcelona ha xocat contra el mur que hi ha al final de la via número 4 de l'estació de Mataró. Renfe ha obert un expedient informatiu per aclarir si la causa de l'accident ha estat un error humà o una avaria en el sistema de frenat del ferrocarril. El trànsit ferroviari no s'ha vist afectat per aquesta incidència, ja que l'estació de Mataró era el destí final del comboi.

Vídeo ACN