El nou parc de bombers es construirà a l’antic viver municipal

El Departament d’Interior anuncia la construcció del nou parc de bombers que s’enllestirà el primer trimestre del 2007

Els Bombers de Mataró per fi disposaran d’unes noves instal·lacions adequades a les seves necessitats. Es tracta d’un nou parc de bombers que es construirà a l’antic viver municipal i que permetrà al cos abandonar les instal·lacions de Cerdanyola on es troben des de fa més de 30 anys. L’adjudicació del nou parc depèn del Departament d’Interior, que el passat dijous 27 d’abril va anunciar l’adjudicació dels treballs a l’empresa Balltagi Mediterrani.

Fins ara, la seu dels bombers es trobava a Cerdanyola, unes instal·lacions de les quals gaudeixen des del 1975. Però gràcies als treballs, els bombers se situaran en una parcel·la de 4.500m2 que abans ocupaven els antics vivers municipals, entre la via Sèrgia i el Camí del Mig, a tocar de la riera d’Argentona.

El nou parc enllestit al 2007
El Departament d’Interior ha adjudicat els treballs a Balltagi Mediterrania a través de l’empresa pública Gisa. Es preveu que les obres, que tindran un cost de 2’5 milions d’euros, s’allarguin al voltant de deu mesos i el nou parc estigui enllestit durant el primer trimestre del 2007.

Un dels punts més favorables del nou parc és la seva situació, que millora l’accessibilitat i les sortides en casos d’emergències respecte l’edifici actual. I és que el nou espai és molt proper als grans eixos de comunicació de la comarca: es troba a pocs metres de l’accés a l’autopista C-32 i C-60, així com a la carretera N-II.

Una parcel·la de 4.500m2
Dels 4.500m2 de la parcel·la, l’edifici n’ocuparà 1.940m2. El nou parc comptarà amb dos pisos. A la planta baixa s’hi ubicaran els vestidors, despatxos i el gimnàs mentre que la primera serà la zona de convivència on hi haurà una cuina, menjadors, un parell d’habitacions i terrasses exteriors. A més, 741m2 aniran destinats a les cotxeres.

Un cop els bombers s’hagin traslladat i deixin l’antiga ubicació de Cerdanyola lliure, aquesta tornarà a mans de l’ajuntament, qui el va cedir al Departament d’Interior per construir-hi l’edifici que s’ha utilitzat fins ara. Tot i que el projecte encara no s’ha elaborat, sembla ser que un cop l’espai quedi buit, aquesta parcel·la de poc més de 2.000m2 s’hi construirà la nova escola bressol de substitució del barri de Cerdanyola.

Notícia relacionada:
Manel Catà, cap de bombers de Mataró: ‘La notícia era molt esperada, fa anys que demanàvem un nou espai’