Més d'un centenar de persones protesten a la Llàntia per fer fora una família d'ocupes que té "atemorits" un matrimoni d'avis

La concentració va mantenir-se tranquil·la i, finalment, les dues parts van arribar a un acord

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 22 Juny 2020 10:33

Manifestació ocupes Llàntia

Al voltant de 120 veïns de Mataró es van concentrar aquest diumenge al carrer Pineda, situat al barri de La Llàntia, per exigir a una família d'ocupes que abandonin el pis. Durant la protesta, convocada a través de les xarxes per les patrulles ciutadanes, els veïns van llençar crits de "fora, fora" o "que donin la cara". Segons han explicat a l'ACN residents del municipi, els ocupes –que han punxat la llum i el gas– tenen "atemorits" el matrimoni d'avis que viu just a sota. Després de nombrosos intents per intentar que baixessin al carrer, els veïns afectats han aconseguit reunir-s'hi i les dues parts han arribat a un acord per desconvocar la protesta.

Els veïns es van anar apropant al pis sota la vigilància d'una patrulla de Mossos d'Esquadra. Després de nombrosos càntics de protesta, la filla del matrimoni veí dels ocupes, Margarita Jorge, va trucar al timbre diverses vegades amb la intenció d'accedir al pis i arribar a un acord. Tot i que un grup reduït de manifestants demanava que s'entrés per la força –els Mossos d'Esquadra els han advertit que les conseqüències legals que això comportaria– finalment la concentració es va mantenir tranquil·la.

Manifestació ocupes Llàntia

Finalment, la família d'ocupes ha accedit a deixar entrar a la filla del matrimoni veí, acompanyada d'un agent dels Mossos. Al cap d'uns vint minuts, Jorge s'ha dirigit als manifestants agraint-los el seu suport i anunciant que havia arribat a un acord amb els ocupes, els quals s'han compromès a arreglar els desperfectes del pis.

Un matrimoni que viu "atemorit"

Tal com han explicat els veïns, els ocupes van allotjar-se al pis l'agost de l'any passat. La família que hi viu –una parella, la mare de l'home i dos gossos– ha protagonitzat "nombroses baralles" i els veïns ja s'han queixat diverses vegades a les autoritats, asseguren. Per altra banda, Margarita Jorge es queixa que els seus pares, de 83 anys, estan "atemorits". "Que dues persones d'aquesta edat es trobin així és una vergonya", va dir. "És per això que aquest diumenge hem decidit concentrar-nos de forma cívica davant l'edifici", afegia.

Manifestació ocupes Llàntia

L'Ajuntament de Mataró, contrària a la creació de patrulles ciutadanes

La concentració arriba després de la tensió que es va viure el cap de setmana passat, quan un grup de veïns va atacar amb pedres i va accedir a un habitatge ocupat per joves immigrants a Premià de Mar. Els Mossos d'Esquadra van haver de dispersar els ciutadans després de diverses càrregues i cinc agents van resultar ferits lleus.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Mataró va emetre un comunicat el mes passat on rebutjava la creació de patrulles ciutadanes. En l'escrit, el consistori recordava que la responsabilitat de la vigilància i patrullatge urbà és "excloïa dels cossos de seguretat que operen mitjançant els respectius efectius policials". Per altra banda, va alertar que el patrullatge ciutadà "comportaria riscos importants per a les persones, tant pel que fa a la seguretat com per qüestions jurídiques".