Les associacions veïnals demanen un canvi legislatiu que acabi amb la "reincidència delictiva continuada"

En una reunió extraordinària també exigeixen “contundència" davant les ocupacions il·legals que "generen inseguretat i alarma"

Delinqüència Mataró

L'alarma social per la inseguretat a la ciutat de Mataró va centrar una reunió extraordinària de les Associacions Veïnals de Mataró. Com expliquen en un comunicat posterior, mostren la seva preocupació pel fet que durant les darreres setmanes s'han fet "més visibles" uns casos que "han fet saltar les alarmes en matèria de seguretat a múltiples barris de la ciutat", i que fins i tot han alterat la convivència veïnal.

Per tot plegat demanen que tots els partits polítics de l'Ajuntament facin pública la seva posició al respecte, i exigeixen que "es treballi amb les administracions competents per impulsar un canvi legislatiu que acabi amb la reincidència delictiva continuada".
Un dels aspectes que han generat més conflicte social als barris és la connexió directa entre certes ocupacions il·legals i delinqüència. Per això, des de les associacions de veïns demanen "que s'actuï amb contundència davant d'aquestes ocupacions il·legals.

Edifici Ocupat Cerdanyola

Que la ciutadania no "senti la necessitat" de fer vigilància

També parlen sobre les iniciatives ciutadanes de crear patrulles ciutadanes de vigilància pels carrers de Mataró. "Instem de manera urgent al govern de l'Ajuntament de Mataró a comprometre's a gestionar els serveis municipals de seguretat amb la finalitat que la ciutadania no senti la necessitat d'implicar-s'hi personalment amb tasques de vigilància, posant en perill al veïnat en general". També demanen al govern de la ciutat una reunió entre els serveis municipals que gestionen aquests conflictes i les seves Associacions.

Per últim, també volen fer una "crida a la calma" i a la ciutadania per tal que reforci la participació de les entitats veïnals com a "canal de transmissió i de gestió de les preocupacions en matèria de convivència i d'inseguretat als barris". En aquest sentit avancen que mantindran informats als veïns i veïnes emetent comunicats conjunts difosos, com aquest, a través de les seves xarxes socials.

"Som conscients que el camí és llarg i difícil, però amb la col·laboració de tothom aconseguirem aquests objectius que no són altres que el benestar de la ciutadania", conclou el comunicat.