Es reprenen les classes als centres educatius

Les activitats a l'aire lliure seguiran parades davant la previsió de pluges intenses

Escola Angeleta Ferrer

L'Ajuntament de Mataró ha anunciat que demà dimecres es reprendran les classes als centres educatius de la ciutat (escoles bressol municipals, primària, secundària, Escola de Música, escoles d'adults i TecnoCampus). Tot i que la borrasca Gloria segueix provocant incidències a Mataró i arreu del territori, les previsions per a les pròximes hores són favorables. Per a la matinada es preveu que les pluges siguin intenses, però el vent anirà a la baixa. Per això, tot i que cal estar pendents de l'evolució del temporal, es preveu que demà es podrà tornar a la normalitat educativa dins les aules. Als espais exteriors, però, seguirà sense haver-hi activitat degut a les fortes pluges que s'esperen.

Es manté el Pla bàsic d’emergències municipal

Dilluns al matí, l'Ajuntament de Mataró va activar el Pla bàsic d’emergències municipal davant les incidències produïdes des de diumenge pel temporal Gloria. Des d'aleshores, el Comitè de crisi s’ha reunit en cinc ocasions per coordinar les accions dutes a terme en cada moment i un centenar de persones de diferents serveis municipals han treballat –i continuen fent-ho– en col·laboració amb serveis generals, com Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra o SEM, davant la situació d’emergència.

Segons dades proporcionades per l'Ajuntament, l’Hospital de Mataró ha atès 13 persones veïnes de la localitat per ferides relacionades amb el temporal, de les quals tres dones seguien ingressades a les 15.30 h per fractures diverses. Fins a les 13 h, la Policia Local havia registrat 270 incidències a Mataró, sent la més destacada la caiguda de l’envà pluvial al passatge del Miró. A més, hi ha hagut afectacions en 27 equipaments municipals, hi ha 167 arbres malmesos –el 55% dels quals han caigut per l’acció del vent o han hagut de ser tallats–, s’han registrat incidències a l’enllumenat públic i la mobilitat s'ha vist afectada, sobretot per accessos tallats per acumulació d'aigua.