Mataró insisteix en la revisió de les zones tarifàries

La Junta de Portaveus va aprovar una Declaració institucional presentada pels socialistes, que va comptar amb el suport del partit independentista i dels comuns

Bus exprés

El PSC, ERC i Ciutadans arriben a un punt d'acord en l'Ajuntament de Mataró. Les tres formacions estan a favor que es revisin les zones tarifàries i es millorin els serveis de transport interurbà. Prova d'això és la Declaració institucional presentada pels socialistes, que va aprovar-se en la Junta de Portaveus amb els vots a favor del partit independentista i de Ciutadans, i amb l’abstenció de Junts per Mataró i d'En Comú Podem Mataró.

Els punts clau del text

El document fa referència a dues mesures aprovades recentment, que afecten de manera directa els mataronins: els nous títols de transport integrat i les aplicacions de restricció de trànsit als vehicles amb emissions més contaminants a Barcelona. En aquest sentit, els tres partits municipals afirmen que cap d'aquestes propostes han estat consensuades amb el territori  i aprofiten per reclamar-ne d'altres com, per exemple, una millora del servei d'autobusos interurbans i de la línia R1, sobretot a les hores puntes.

Una altra de les demandes que s'assenyalen en el text és l'aplicació de la zona tarifària 2 per a Mataró, un reclam que ja fa temps que s'arrossega, per "acabar amb els actuals greuges comparatius amb els municipis de l’Àrea Metropolitana i com a reconeixement a la capitalitat de comarca que té la ciutat".