Noves zones reservades per a operacions de càrrega i descàrrega al centre de Mataró

Funcionaran de dilluns a dissabte i algunes també els festius, i s’ubicaran preferentment al circuit de les muralles i als entorns de la plaça de les Tereses i el Camí Ral

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 27 Desembre 2019 10:38

Ciutat 2017/2019, MURALLA

L’Ajuntament de Mataró té previst senyalitzar a partir de gener tretze zones reservades al centre de la ciutat perquè els conductors dels vehicles de transport de mercaderies puguin efectuar les operacions de càrrega i descàrrega. Aquestes s’ubicaran preferentment al circuit de les muralles i als entorns de la plaça de les Tereses i el Camí Ral, sobretot reconvertint zones senyalitzades ara com a càrrega i descàrrega d’ús general.

L'horari serà més ampli que l'actual: les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) funcionaran de 8 hores a 20 hores de dilluns a dissabte, i algunes també els diumenges i festius. En aquest sentit, s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i un màxim de 30 minuts.

La finalitat d'aquesta actuació és facilitar les operacions de càrrega i descàrrega als proveïdors d’establiments comercials i empreses, i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Per tant, no podran ser utilitzades per vehicles que no siguin de transport i repartiment. Es preveu que es posin en funcionament a principis de febrer.

Ciutat 2017/2019, zona distribució urbana

Com estaran senyalitzades i qui les podrà fer servir?

Les zones DUM estaran senyalitzades a terra amb la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcades amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell. Pel que fa a la senyalització vertical, s’indicarà que es tracta d’una zona per a distribució urbana de mercaderies, l’horari d’ús i els vehicles que la poden utilitzar.

D'altra banda, podran fer servir les zones DUM camions, furgonetes, vehicles mixtes de dos seients i vehicles de motor lleuger per càrrega i bicicletes de càrrega.

Una de les actuacions del Pla d'Impuls del Centre

La seva senyalització i posada en marxa s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró, que es va aprovar inicialment al desembre de 2018, i és també una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls del Centre.

En els pròxims mesos l’Ajuntament té previst iniciar altres actuacions de pacificació del Centre que, junt amb la posada en marxa de les zones DUM, ja s’estan posant en comú amb els grups municipals i amb els sectors comercial i empresarial de la ciutat. També es preveuen reunions informatives amb altres agents implicats i veïns en general.