Mataró Bus vol començar el 2020 amb més autobusos i la recuperació de parades

L’Ajuntament proposa prorrogar el contracte a l’empresa actual per poder aplicar les millores de manera immediata

Ciutat 2017/2019, mataro bus

L’Ajuntament de Mataró ha anunciat la seva voluntat d’incorporar millores en el servei d’autobús a partit de l’1 de gener de 2020. Els canvis proposats són: incorporar un autobús a la línia circular 1 i un altre a la línia 2 per tal d’augmentar la de freqüència, passant de 19 minuts d’espera a 15 minuts; recuperar el servei de la línia 4 els dissabtes, diumenges i festius i recuperar-ne les parades de Joan Peiró, el Centre Cívic Cirera i Jaume Ferran, al barri de Cirera; i recuperar el servei de diumenges i festius de la línia 7 que uneix el Centre i Cerdanyola.

Aquest increment de serveis preveu un cost de 650.952,95 € extres. D’altra banda, es crearan 7 nous llocs de treball a la plantilla per atendre una flota de 29 autobusos, 3 dels quals es renovaran amb la incorporació de nous vehicles híbrids.

Amb aquestes mesures, el consistori té l’objectiu de deixar cobertes les “principals demandes i necessitats ciutadanes”. Per tal de poder aplicar-les tan aviat com es pugui, l’Ajuntament aposta per prorrogar un any més el contracte amb l’empresa CTSA, que finalitza el dia 31 de desembre. Aquesta proposta, però, haurà de ser aprovada el Ple ordinari de desembre per materialitzar-se.

Passatgers a l’alça

Des del mes de març, Mataró Bus està assolint les millors xifres de la història del servei. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, l’octubre de 2019 la xifra interanual de viatges realitzats era de 5.439.018, dels quals 4.510.698 van ser de pagament i la resta corresponien a usuaris amb Carnet Blau. A més, els viatges de pagament tenen una mitjana de creixement interanual del 5% (un 4,2% si parlem dels viatges totals).

L’increment dels viatges ha vingut després de la posada en marxa de les targetes de preu reduït T-Rosa (6,60 €) i la T-10 no integrada (8,15 €). Entre març i octubre, el servei apunta que la nova T-10 s’ha fet servir en un 12,06% dels viatges i la T-Rosa en un 7,82%.