L'Escola Camí del Cros pateix cinc robatoris en tres mesos

Des de l'Ajuntament s'ha organitzat una reunió entre els serveis afectats pel pròxim dimarts per mirar de trobar una resposta ràpida i urgent

En els últims tres mesos, l'Escola Camí del Cros, centre públic d'educació infantil i primària, ha patit fins a cinc robatoris, l'últim d'ells la nit del 22 d'octubre, aprofitant el temporal que va atacar la comarca. En aquesta última actuació, els lladres van endur-se 25 tauletes electròniques, portàtils, un mòbil i diners de les famílies per material escolar. A més, l'escola ha patit altres danys entre els quals destaquen el trencament de portes, vidres, màquines expenedores de begudes, entre altres. Unes destrosses que ja en ocasions anteriors s'havien hagut de reparar per part de l'Ajuntament, "amb la velocitat burocràtica característica", apunten des del centre, i els quals s'han tornat a produir. També han perdut, expliquen, temps i desgast personals per haver-se implicat ells mateixos en la vigilància.

Robatori Escola Camí del Cros

La comunitat educativa del centre ha denunciat la situació de vulnerabilitat davant els robatoris que han patit des del juny i l'abandonament per part de l'Ajuntament, "responsable del manteniment i la vigilància dels edificis municipals". En el comunicat també afegeixen que "no s'han fet les inversions necessàries en seguretat i no funcionen els protocols d'alarma establerts per l'empresa SEVIP i la policia de la ciutat".

En aquest sentit, el regidor d'educació, Miquel Àngel Vadell, assegura que per la seva part no poden fer res més enllà del manteniment i que es tracta d'un tema de seguretat i, per tant, "és una feina de la Policia i els Mossos d'Esquadra". Tot i això, amb la voluntat de trobar una via d'actuació com més aviat millor i poder minimitzar el vandalisme, s'ha organitzat des de l'Ajuntament una reunió pel pròxim dimarts on tots els serveis afectats (la Direcció d'Ensenyament de l'Ajuntament, la direcció del centre, la Policia Local, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i el servei responsable de l'alarma) posaran en comú el que tenen en coneixement per trobar una possible solució. "L'objectiu és sortir dimarts amb compromisos per part de tots per millorar la seguretat al Camí del Cros, que és l'escola més està patint", explica Vadell.

Segons el regidor, davant el problema de l'Escola Camí del Cros podrien ampliar el rang de l'alarma o "alguna mesura més dràstica, com per exemple reixes a les finestres". Una actuació, però, que li sap greu que s'hagi d'aplicar en un centre educatiu. Vadell, per la seva part, s'ha mostrat "indignat" com a regidor, pare i participant en una AMPA. "És una vergonya que robin material dels infants", afegeix.

Davant la situació d'indefensió, l'escola va convocar pel dijous 24 a les 15 hores un acte reivindicatiu per demanar actuacions immediates. Una passejada de tota la comunitat educativa pels carrers de Cerdanyola, al voltant de l'escola, que va sortir de l'escola en direcció a l'avinguda Gatassa, pel passeig de Ramon Berenguer.

Robatori Escola Camí del Cros

Tots els desperfectes causats a les instal·lacions van a càrrec de l'Ajuntament, qui és l'encarregat del manteniment del centre. Des de l'abril, comptant vidres trencats i esquerdats, finestres i portes forçades, ha hagut d'assumir 2.100 €. Els estralls de l'últim robatori encara no han estat comptabilitzats i per tant no se sap a quina xifra s'enfilarà, però Vadell creu que pot pujar fàcilment a més de 3.000 €, ja que aquesta vegada els lladres han causat més danys.

D'altra banda, Vadell ha lamentat que es digui que no s'ha invertit en el centre, assegurant que amb la nova coberta, l'arribada d'aigua a les aules i altres canvis, s'han invertit més de 200 mil euros a l'Escola del Camí del Cros.