Joan C. Romero: “El que ens fa més por és haver de fer front a incendis simultanis”

El cap del Parc de Bombers de Mataró alerta sobre les imprudències que poden generar incendis a la comarca

  • Redacció/Arg.com // Fotos: cedides
  • Dilluns, 08 Juliol 2019 07:16

Ciutat 2017/2019, bombers incendis

Després d'un final de juny marcat per una onada de calor i incendis a diverses localitats catalanes, el cap del Parc de Bombers de Mataró, Joan Carles Romero, adverteix en una entrevista a Argentona Comunicació sobre les conseqüències que poden comportar certes imprudències. "La gent no és conscient que la crema de rostolls, llençar vidres trencats o burilles de cigarreta al bosc, o les barbacoes no autoritzades poden acabar provocant incendis a la comarca, sobretot en èpoques d'estiu com aquesta", afirma.

En aquest sentit, el Maresme no figura a la llista dels territoris catalans amb un risc alt d'incendis. No ens podem comparar amb els dos extrems: l'Empordà ni les terres de l'Ebre o la regió metropolitana de Lleida. Tot i això, Romero explica que no ens hem de relaxar, ja que "la massa forestal està molt resseca i hi ha sequera acumulada de diversos anys".

 Joan C. Romero:
"Davant de qualsevol sospita d'incendi, s'ha de trucar al 112, encara que ens pensem que ja ho ha fet un altre veí"

Un estiu mogut, com sempre

Per als bombers, la revetlla de Sant Joan és la nit amb més trucades de l'any. "Aquest any hem realitzat un total de 79 serveis a tota la comarca", apunta el màxim responsable del Parc, que afegeix que el foc més destacat va ser el de Palafolls.

A partir d'ara, i sense rastre de pluja, aquests professionals es preparen per a un estiu mogut. "El que més ens preocupa és haver de fer front a més d'un incendi alhora i que ens vegem obligats a dividir esforços", explica Romero. És per aquest motiu que l'entrevistat recomana que la gent tingui cura de les seves actuacions i que, davant de qualsevol sospita, truqui al 112. "Encara que ens pensem que un dels nostres veïns ja ha donat la veu d'alerta, com més trucades rebem més recursos activarem nosaltres", conclou.

Material que no aguanta

Ciutat 2017/2019, bombers incendis
Els Bombers de Mataró es van desplaçar aquests dies a la Ribera d'Ebre per combatre l'incendi i ajudar els seus companys. Un cop allà, van denunciar a través de Twitter l'estat del seu material, concretament de les seves botes, que no van aguantar per la seva antiguitat.