L'Escola de Vela acosta la nàutica a tothom

L'associació treballa durant tot l'any amb col·lectius diversos com persones amb discapacitat, joves immigrants o nois i noies amb famílies desestructurades

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 25 Juny 2019 08:13

Ciutat 2017/2019, moute-escola de vela

Deixar enrere la creença que les activitats nàutiques són per als rics. Aquest és l'objectiu de la iniciativa Vela Social, engegada per l'Escola de Vela de Mataró ara fa set anys. "Forma part de l'ADN de l'associació i és una manera de posar en pràctica la nostra manera de fer i de pensar", explica la directora, Diana Cuadras Collsamata.

Objectiu:
L'Escola de Vela fa de la nàutica un esport accessible.

Entre els col·lectius que acullen hi ha de tot: "Rebem entitats que tracten temes com la immigració o l'acollida de joves refugiats, treballem molt amb persones amb discapacitat i, per exemple, organitzem una jornada per als nois i noies saharauis", afirma.

La finalitat de la tasca de l'Escola de Vela és que aquest esport sigui accessible a tothom, sense tenir en compte la procedència o nivell d'ingressos. Prova d'això és que, entre altres coses, l'associació forma joves que viuen en una situació econòmica o familiar complicada. "Funcionem en part gràcies al boca-orella i perquè sovint hi ha entitats que volen col·laborar amb nosaltres", explica Cuadras. En aquest sentit, la responsable de l'Escola de Vela treballa perquè hi hagi tres o quatre esdeveniments gratuïts a l'any per a associacions o col·lectius que no poden pagar-se les activitats.

Esdeveniments que sempre tenen cabuda

Aquesta escola inclusiva treballa sense descans. Hi ha esdeveniments que es repeteixen cada any com, per exemple, el "Fes-te a la mar", una activitat que organitzen al juliol; sortides per a nois i noies que arriben a la ciutat procedents de camps de refugiats, i altres jornades amb to reivindicatiu per mostrar el seu suport a la comunitat LGTBI o per denunciar la violència de gènere.

Ciutat 2017/2019, moute-escola de vela

Embarcacions sostenibles

Precisament, dissabte passat l'Escola de Vela va organitzar al Mataró Parc l'entrega de premis d'un concurs de maquetes d'embarcacions sostenibles. El certamen estava dirigit a escoles ordinàries i a entitats que treballen amb persones amb discapacitat.