Mor l'escriptor i mestre Albert Pera

La família ha confirmat la mort del mataroní a l'edat de 90 anys

Albert Pera

L'escriptor i mestre Albert Pera ha mort avui a l'edat de 90 anys, segons ha confirmat la seva família a fonts properes a El Tot Mataró i Maresme. El mataroní era reconegut a tot Catalunya per haver guanyat, gràcies a les seves poesies, concursos com el Ciutat de Tarragona, el Ciutat de Benicarló i L'Art de les Lletres Catalanes de Granollers. 

De fet, el seu èxit literari el va empènyer a publicar el llibre 'Entre els pins i el mar' l'any 1994, una recopilació de poesies descriptives de cadascuna de les poblacions del Maresme. En aquest sentit, la llengua catalana ha estat el centre de totes les activitats professionals de Pera: com a professor, periodista i autor, i també treballant durant 25 anys a la llibreria i papereria Argent Viu. 

Senzill i amic de tothom, el mestre va confessar en una de les seves darreres entrevistes amb aquest setmanari que un dels seus somnis era, precisament, "que la llengua catalana fos reconeguda, estimada i parlada per tothom que viu aquí". Ell sempre va treballar perquè això esdevingués una realitat i és per aquest motiu que va rebre el seu últim homenatge el passat mes de desembre a Can Palauet, en un acte organitzat pel Club d'Opinió Jaume Llavina, Òmnium Mataró-Maresme i la Revista Valors.   

Entre altres guardons, Pera va rebre al 2011 la distinció d'Òmnium Cultural de Mataró per la seva tasca a favor de la llengua i la cultura catalanes. 

La cerimònia d'enterrament se celebrarà aquest divendres dia 7, a les 10h, a la Parròquia de Sant Josep de Mataró.