Més de 3 milions per asfaltar 42 carrers

L’Ajuntament de Mataró segueix amb el seu projecte de millora de l’espai públic que inclou millorar les voreres de 39 carrers més

Ciutat 2017/2018, eix herrera

L’Ajuntament té en marxa i anirà executant en els propers mesos actuacions de millora de l’espai públic per renovar l’asfalt de 42 carrers de la ciutat i reparar o reurbanitzar les voreres de 39 vials. L’objectiu és millorar l’accessibilitat dels vianants i aconseguir una mobilitat de vehicles més segura. Les actuacions corresponen a diferents projectes que sumen una inversió conjunta en millora de la via pública de gairebé 3,4 milions d’euros. Part de la inversió es finança amb ajuts de la Diputació, en concret els projectes inclosos al Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica i algunes de les actuacions de millora de la via pública.

La inversió global prevista en millora de voreres supera els 2 milions d’euros. 

La inversió conjunta per asfaltar carrers s’apropa a 1,4 milions d’euros. Les obres previstes o en marxa corresponen 32 actuacions diferents, l’asfaltat del Camí del Sant Crist o el de cinc carrers de l’àmbit de l’Eix herrera, a més de la pavimentació de la calçada del tram final de la ronda Cervantes (121.100 i 75.000 € respectivament).

En paral·lel hi haurà un pla de manteniment i millora de les voreres de la via pública: 19 actuacions amb un pressupost conjunt de 390.000 € que es preveuen iniciar a finals de febrer. Es tracta principalment d’intervencions puntuals a les voreres per reparar aixecaments del paviment provocats per les arrels dels arbres que suposen perill per a la circulació de vianants.

Als Polígons Industrials
Dins el paquet anunciat hi ha les actuacions del Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica: millora de les voreres de 10 carrers del polígon de Pla d'en Boet, amb un cost aproximat de 785.500 € només en aquest concepte. També es tracta majoritàriament d’intervencions per resoldre els desperfectes causats per les arrels dels arbres. El projecte està en aquests moments en licitació.