Tancada fins a nou avís

La part central de la plaça de l'Assemblea de Catalunya, afectada per un temporal, segueix amb el pas barrat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 19 Novembre 2018 08:59

Ciutat 2017/2018, xemeneia-plaça catalunya - punts fluor

Una antiga xemeneia fabril és la icona més representativa de la plaça de l'Assemblea de Catalunya. Però ja fa dos mesos que aquesta part de via pública està tancada. En una carta que van difondre a les xarxes socials, l’associació de veïns denuncia  també que, des del dia 7 de setembre, la plaça Assemblea de Catalunya està tancada per evitar accidents a causa de possibles despreniments de la xemeneia de l’antic tint Tintex, SL, sense que a hores d’ara s’hi hagi fet cap actuació.

L'Ajuntament reserva una partida del pressupost entrant per arranjar aquesta xemeneia, motiu pel qual no s'arreglarà properament. El perill de despreniment va ser causat per les afectacions d'un temporal.

La queixa, ja reiterada, la va fer pública l'Associació de Veïns de Torre Llauder, que a través de les xarxes socials és molt crítica amb l'Ajuntament per l’estat en què es troben els carrers del barri. Els veïns mostren el seu malestar tant pel que fa a l’estat de les voreres i calçades com pel que fa a la neteja.

Alguns veïns de la zona se senten agreujats en el tracte. Així, la Marta assegura: "Dubto molt que si aquesta xemeneia estigués en un altre punt de la ciutat s'hagués passat tant temps així, amb tanques".

La "revolta dels punts fluor" també s'estén al barri


Ciutat 2017/2018, xemeneia-plaça catalunya - punts fluor

La "revolta dels punts fluor" va començar l'estiu passat a Cerdanyola i consisteix en la pràctica d'identificar amb pintades d'esprai fluorescent les deficiències en voreres o altres elements de la via pública, per senyalitzar el perill que representen. Aquesta pràctica també ha arribat al Pla d'en Boet, on ja hi ha senyalitzats perills, forats, esquerdes i altres elements. Es denuncia amb colors el perill que suposen.