L'economia social i solidària arriba a Mataró Ràdio

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme i el programa de ràdio 'La veu dels barris' col·laboren per donar visibilitat als projectes d'economia social i solidària de la comarca

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 20 Setembre 2018 12:56

Ciutat 2017/2018, cooperadorsDimecres 19 de setembre a les 8 del vespre es va estrenar la col·laboració radiofònica entre l'Ateneu Cooperatiu del Maresme i La veu dels barris amb un programa mensual dedicat a l'economia social i solidària a l'històric programa de Mataró Ràdio. Un programa que repassa l'actualitat veïnal, social i cultural de la nostra ciutat, i que aposta per donar visibilitat als projectes amb transformació social. "Des de La veu dels barris, crèiem que difondre el cooperativisme a través de la ràdio era un pas necessari", afirma Encarna Sánchez, directora del programa juntament amb Bernat Arañó.

La veu dels barris és un programa impulsat des de la Federació d'Associacions Veïnals de Mataró (FAVM) per donar veu principalment a les accions i reivindicacions de les associacions veïnals, però considera absolutament necessària la interacció amb els agents socials i culturals de la ciutat. El programa seguirà el format habitual d'entrevista i debat, en què s'aprofundirà en els sectors i projectes que treballen amb la fórmula cooperativa sota els valors de l'economia social i solidària. Projectes que posen al centre les persones en comptes del lucre econòmic i que generen un impacte social als barris, a la ciutat i a la comarca.

Coop de pedal
En aquest primer programa, es va comptar amb la presència de Coop de Pedal, una cooperativa que es dedica la bicimissatgeria, la ciclologística i la formació i difusió de la bicicleta. En aquesta entrevista, es va repassar l'estat actual del sector de la bicimissatgeria, i es va aprofundir en la fórmula cooperativa per dignificar-lo.
Podeu escoltar el programa dedicat a l'economia social i solidària el tercer dimecres de cada mes a les 20.00 al dial 89,3 FM o consultant les xarxes socials de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme.