Un quart de segle agermanats amb Cehegín

Més de 1.400 mataronins provenen d'aquesta localitat, que convida als representants locals a les seves festes patronals

  • Redacció
  • Dimecres, 29 Agost 2018 09:42

Cehegín

Mataró i Cehegín, Cehegín i Mataró. Les dues localitats celebren aquest any que fa un quart de segle van voler segellar la seva relació amb un agermanament de municipis que posés en valor la unió entre dues localitats separades per més de 600 quilòmetres però unides per una història en comú. Aquest cap de setmana, l'Alcalde mataroní David Bote i el president de l' Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas Domingo de la Ossa seran a Cehegín, en les seves festes, en un nou acte de reconeixement mutu. Cal fer constar que més de 1.400 mataronins tenen origen a la petita localitat propera a Lorca.

Cehegín se situa al nord-est de Múrcia i consta de més de 15.000 habitants. Les seves principals activitats econòmiques són l'extracció de marbre, l'albercoc i la flor de viver.

El lligam familiar

El lligam amb el municipi de Cehegín té un significat especial per a Mataró si tenim en compte que Mataró té 1.402 habitants nascuts a Cehegín i que als anys 60 van emigrar a Mataró. Fruit d'aquesta relació, Cehegín té una avinguda dedicada a Mataró i Mataró té una plaça amb el nom de Cehegín, al barri de Cerdanyola.L'agermanament entre ambdues ciutats es va portar a terme a Cehegín el mes de setembre de l'any 1993 dins els actes de celebració de les festes locals, i a Mataró el mes de maig de 1994. Els intercanvis que s'han portat a terme amb Cehegín són principalment de caràcter esportiu, musical i teatral.

Cehegín

 Aquest dissabte l’alcalde i Domingo de la Ossa participaran en primer lloc a la recepció oficial que la ciutat de Cehegín farà a Mataró a l’alcaldia de la localitat murciana, i tot seguit aniran a la inauguració d’un monòlit que simbolitza l’agermanament entre les dues ciutats. A l’acte hi assistiran l’alcalde de Cehegín José Rafael Rocamora, Pedro Abellán Soriano, qui era alcalde de la ciutat murciana l’any 1993 quan es van agermanar i també i Juan de Dios Abellán, membre de la directiva de l'Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas de Mataró l’any 1993. Tota la comitiva assistirà a continuació al pregó de les festes.

El 16 de desembre del 2017 una delegació de Cehegín va visitar Mataró per començar a celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les dues ciutats i també el 25è aniversari del naixement de la Sociedad Musical de Cehegín.

CehegínFoto: Romuald Gallofré- AM